Περί ισοπέδωσης, κοινωνικού αυτοματισμού και ανέξοδης μαγκιάς…

Με αφορμή κάποια σχόλια που δημοσιεύθηκαν μετά το πρόσφατο περιστατικό σύλληψης γιατρού για παράνομο χρηματισμό…

Βολταίρος - αλυσίδες

 

Κάθε τόσο και λιγάκι έχουμε και μια νέα υπόθεση με γιατρό που συνελήφθη για παράνομο χρηματισμό, κοινώς “φακελάκι”. Δυστυχώς υπάρχουν ΚΑΙ αυτοί οι γιατροί, οι επίορκοι και κοινώς η ντροπή του Ιατρικού σώματος που σπιλώνουν όλο τον κλάδο.

Το χειρότερο για εμένα πάντως είναι η “αγανάκτηση” κάποιων που σχολιάζουν μια τέτοια είδηση με περισσή σοφία και με βαρυσήμαντες απόψεις του τύπου “όλοι οι γιατροί τα παίρνουν” και φυσικά εκφράζοντας τις προτάσεις τους για την πρέπουσα τιμωρία που πρέπει να τύχει ο κάθε φακελάκιας. Τιμωρίες που καλύπτουν όλο το φάσμα του Ισλαμικού νόμου (Σαρία) και αρκετά άλλα ευφάνταστα αν και χωρίς νομικό προηγούμενο.

Παραβλέποντας αυτές τις ανοησίες καθώς ο καθένας εκφράζει απόψεις ανάλογα με το νοητικό του υπόβαθρο το οποίο καλώς κακώς αυτό είναι, θα σταθώ στο θέμα των γενικεύσεων. Πάντα σε σχέση με τους φακελάκιδες αν και οι γενικεύσεις σε άλλα θέματα δεν διαφέρουν ουσιαστικά παρά μόνο στο αντικείμενο.

Αυτές οι ηλίθιες γενικεύσεις ότι “όλοι τα παίρνουν” είναι η χειρότερη προσβολή για όσους γιατρούς ΔΕΝ τα παίρνουν!

Αναφέρομαι στους Γιατρούς – ναι με “Γ” κεφαλαίο – που τηρώντας τον Όρκο τους έχουν θυσιάσει τη προσωπική τους ζωή, τον όποιο ελεύθερο χρόνο τους, την οικογενειακή τους γαλήνη και τη ψυχή τους ακόμα στην υπηρεσία των πασχόντων συνανθρώπων τους!

Αναφέρομαι στους Γιατρούς που δεν είχαν το δικαίωμα να δακρύσουν όταν έδιναν κουράγιο στον ετοιμοθάνατο ασθενή τους για να μη δείξουν την απελπισία τους.

Αναφέρομαι στους Γιατρούς που δουλεύουν κάτω από ιδιαίτερα σκληρές – ψυχικά και σωματικά – συνθήκες γιατί ο Όρκος τους είναι πιο σημαντικός από τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματά τους. Που τα θέτουν όλα σε δεύτερη μοίρα και τους ασθενείς σε πρώτη. Που εφημερεύουν και ξενυχτάνε πέρα από το προβλεπόμενο γιατί το προστάζει ο Όρκος τους.

Σε αυτούς τους Γιατρούς αναφέρομαι, τους πραγματικούς, κι όχι σε αυτούς που ασκούν το επάγγελμα ως μέσω πλουτισμού – και δη με όποιο τρόπο.

Κι όσο για τους εξυπνάκηδες που αρέσκονται σε γενικεύσεις του είδους ας μας πουν ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ όταν τους ζητήθηκε φακελάκι για να μπορούν να τιμωρηθούν οι επίορκοι που σπιλώνουν ΟΛΟ το κλάδο!

Κι όσοι έδωσαν φακελάκι και το βούλωσαν να το κρατάνε σαν βρώμικο μυστικό γιατί είναι και οι ίδιοι ένοχοι δωροδοκίας αφού δεν το κατήγγειλαν!

Ας μας πουν και ποιο επάγγελμα ασκούν για να δούμε πόσο αγνός κι αγγελικά πλασμένος είναι ο δικός τους κλάδος!

Κοντεύω στη σύνταξη, όλα τα χρόνια γιατρός του ΕΣΥ και δεν έχω δεχθεί ούτε δεκάρα τσακιστή! Αυτοκίνητο Κορεάτικο του 2005 και ούτε ένα τόσο δα μικρό κοτεράκι, ούτε βίλλα, ούτε ταξίδια στις Μπαχάμες και Χριστούγεννα στις Άλπεις ούτε τίποτα! Και δεν ανέχομαι τον κάθε ξερόλα να μου λέει ότι “όλοι τα παίρνουν” !!!

Ναι είμαι εξοργισμένος αλλά ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με αυτές τις μαλακίες που τα ίδια τα “θύματα” τροφοδοτούν και μετά την απομάκρυνση σκούζουν!

“Μα είναι ο φόβος” θα δικαιολογηθούν κάποιοι… Αν φοβάσαι τότε να υπομείνεις τα δεινά της δειλίας σου και μη βγάζεις κιχ!

ΜΟΝΟ με επίσημες καταγγελίες μπορούν να παρέμβουν τα θεσμικά όργανα και η Δικαιοσύνη οπότε ή καταγγέλλεις ή ρουφάς το αβγουλάκι σου και μόκο!

Και όχι, δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα αλλά σε όλους που δωροδοκούν και μετά μυξοκλαίνε!

 

Κώστας Γιαννάκενας
Πυρηνικός Ιατρός
Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Ιατρική Δεοντολογία

Ιατρική Δεοντολογία

Αυτές οι ηλίθιες γενικεύσεις ότι “όλοι τα παίρνουν” είναι η χειρότερη προσβολή για όσους γιατρούς ΔΕΝ τα παίρνουν!

Sending
User Review
5 (4 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.