Κινητοποιήσεις από τους Διβριώτες για τον… χαμένο αγροτικό γιατρό – “Κάνει το αγροτικό του στο… σπίτι”

Τί αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε Επιτροπή Διβριωτών

Κινητοποιήσεις από τους Διβριώτες για τον... χαμένο αγροτικό γιατρό - "Κάνει το αγροτικό του στο... σπίτι" Τί αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε Επιτροπή Διβριωτών

 

Ο γιατρός που είναι διορισμένος στη Λαμπεία κάνει, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κάτοικοι του χωριού, το αγροτικό του στο… σπίτι και οι οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής δεν μπορούν να γράψουν ούτε τα φάρμακά τους.

Προκλητική, κυνική και ανάλγητη χαρακτηρίζει η Επιτροπή Διβριωτών τη στάση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου, ο οποίος με δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα καλύπτει τον “εξαφανισμένο” αγροτικό γιατρό Λαμπείας που  όπως αποκαλύφθηκε κάνει το αγροτικό του από το… σπίτι του. Στην ανακοίνωση των Διβριωτών προαναγγέλονται δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν ξεκινήσει η καθημερινή παρουσία αγροτικού γιατρού στον Ιατρείο Λαμπείας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Επιτροπής Διαβούλευσης και Υποστήριξης αναφέρονται τα εξής:

“Οι κάτοικοι της Δίβρης και των χωριών του πρώην Δήμου Λαμπείας που καλύπτονται από το Υγειονομικό Σταθμό Λαμπείας έχουν μείνει επί μήνες χωρίς γιατρό, με ότι σημαίνει αυτό για τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Όχι μόνον δεν έχουν στοιχειώδη πρωτοβάθμια δημόσια φροντίδα (λόγω αποστάσεως δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας) αλλά δεν μπορούν ούτε να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους.

Επισήμως, η μία από τις δύο θέσεις αγροτικού γιατρού που αναλογούν στο Ιατρείο Λαμπείας είναι καλυμένη εδώ και τουλάχιστον τρείς μήνες. Παρόλα αυτά, γιατρός δεν έχει πατήσει το πόδι του. Στις επανειλλημμένες οχλήσεις των κατοίκων και των φορέων, η απάντηση που έδιναν οι υπεύθυνοι ήταν ότι ο γιατρός έκανε την υπηρεσία του στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Παρότι μιά τέτοια πρακτική θα ήταν και αυτή απαράδεκτη καθώς αφήνει στη μοίρα τους τους κατοίκους την πλέον ορεινής και προβληματικής περιοχής του νομού, αποδεικνύεται τώρα ότι τα πράγματα δεν είναι ούτε καν έτσι… Ο αγροτικός γιατρός που έχει διοριστεί στη Λαμπεία κάνει οκτώ όλες κι όλες εφημερίες στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και τις υπόλοιπες ημέρες, αντί να βρίσκεται στην έδρα του, ξεκουράζεται στο σπίτι του στην Πάτρα.

Η σκανδαλώδης αυτή εύνοια προς τον αγροτικό γιατρό αποκαλύφθηκε όταν ο αντιδήμαρχος Λαμπείας Γιώργος Γαλύφας και εκπρόσωποι του Συλλόγου Διβριωτών της Πάτρας, του Συλλόγου Διβριωτών της Αθήνας και της τοπικής Επιτροπής Διαβούλευσης, αποφάσισαν να… βγούν προς αναζήτηση του αγροτικού γιατρού του χωριού τους.

Σε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας τους δηλώθηκε ότι ο γιατρόςπροσφέρει πράγματι επί οκτώ ημέρες το μήνα τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο, ότι έχει… παρακληθεί “να ανεβαίνει και καμμιά φορά στη Δίβρη” και ότι την ευθύνη για το που βρίσκεται τις υπόλοιπες ημέρες ο γιατρός την έχει το Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου.

Συνεχίζοντας την αναζήτηση η αντιπροσωπεία των Διβριωτών έφτασε στο Κ.Υ. Σιμόπουλου όπου τους δηλώθηκε αρχικά ότι “δεν υπάρχει γιατρός με αυτό το όνομα” και στη συνέχεια ότι ” αυτός δεν έχει σχέση με εμάς, υπηρετεί στην Αμαλιάδα”.

Αλλά αν ο συγκεκριμένος γιατρός είναι οκτώ ημέρες στην Αμαλιάδα και τις υπόλοιπες δεν είναι ούτε στη Δίβρη (όπου η έδρα του), ούτε στου Σιμόπουλου, τότε που είναι; προφανώς στο σπίτι του, υπό την πλήρη κάλυψη των υπευθύνων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου.

Μετά την αποκάλυψη της εξοργιστικής αυτής πραγματικότητας, ο γιατρός έκανε τη χάρη να διακόψει για μία μέρα την “ξεκούρασή” του και να… επισκεφθεί την έδρα της κανονικής εργασίας του χθες Πέμπτη 21 Αυγούστου, δηλώνοντας στους αγωνιούντες ηλικιωμένους Διβριώτες ότι θα έρθει κάποια στιγμή και την άλλη εβδομάδα…

Ιδιαίτερα προκλητική, κυνική και ανάλγητη είναι όμως η στάση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου κ. Γιάννη Λέντζα (στο Κ.Υ. Σιμόπουλου υπάγεται το αγροτικό ιατρείο Λαμπείας), ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις όχι μόνον φάνηκε να θεωρεί φυσιολογική μια απαράδεκτη κατάσταση, (ο γιατρός που είναι διορισμένος στη Λαμπεία κάνει το αγροτικό του στο… σπίτι και οι οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής να μην μπορούν να γράψουν ούτε τα φάρμακά τους) αλλά προχώρησε παραπέρα.

Δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι είναι νόμιμο ο αγροτικός γιατρός να κάνει οκτώ όλες κι όλες εφημερίες το μήνα στην Αμαλιάδα και μετά να παίρνει τα ρεπό του! Επιβεβαίωσε δηλαδή πανηγυρικά αυτό που έχουμε καταγγείλει: ότι έχει βρεθεί μιά άριστη μέθοδος υπηρεσίας αγροτικού από το σπίτι!

Η αποκάλυψη της σκανδαλώδους αυτής υπόθεσης έχει θορυβήσει έντονα τους κατοίκους της Λαμπείας και των γύρω χωριών που είναι αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν ξεκινήσει η καθημερινή παρουσία αγροτικού γιατρού στον Ιατρείο Λαμπείας.”

 

ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.