Ανακοίνωση της ΕΙΝΑ ( 14 Ιουνίου 2014)

Αρ. Πρωτ.:12 /13-6-2014

Πάτρα, 13 Ιουνίου 2013

EINA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  1. Κατόπιν συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της 11/6/2014, σας ενημερώνουμε ότι έγινε ανασύσταση Προεδρείου ΔΣ ΕΙΝΑ και αντικατάσταση μελών ΔΣ. Το νέο ΔΣ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργος Γιαννόπουλος

Γραμματέας: Τάσος Γιακουμής

Αντιπρόεδρος: Κώστας Δραγώτης

Ταμίας: Μαρία Κάρδαρη

Μέλη: Βικτωρία Αλεξανδροπούλου, Γιώργος Ευφραιμίδης, Βαγγέλης Παπαδέας, Νατάσσα Σολωμού, Πένυ Τάγαρη

 

  1. Αποφασίστηκε συνέχιση της παρέμβασης της ΕΙΝΑ στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με την άστοχη και προβληματική τοποθέτηση ιατρού Ογκολόγου στη διεύθυνση του Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (βλ. προηγούμενο Δελτίο Τύπου)
  2. Σε σχέση με την κατάσταση που διαγράφεται στη Δημόσια Υγεία με την εφαρμογή των μέτρων ΕΕ και ΔΝΤ από την κυβέρνηση και την κατάσταση σε τοπικό επίπεδο, το ΔΣ της ΕΙΝΑ καλεί σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ τη Δευτέρα 16/6 στις 12.00 στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας (Βότση 42, 2ος όροφος).

Στη συνέντευξη θα αναλυθεί και η θέση μας ενάντια στην «αξιολόγηση» των νοσηλευτικών δομών και του προσωπικού που προωθεί η κυβέρνηση, για την οποία, από κοινού με τα σωματεία εργαζομένων, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ συμμετέχουμε στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18/6

 

Για το θέμα της αξιολόγησης εκδόθηκε το εξής ψήφισμα:

 

Η αντιδραστική «αξιολόγηση» να μείνει στα χαρτιά

 

Ο νόμος για την αξιολόγηση πρέπει να απορριφθεί απ’ όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας.

Με αυτόν, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων, να εφαρμόσει στους χώρους δουλειάς το «Νόμος και Τάξη», να τους καθυποτάξει κάνοντάς τους συνεργούς στις αντιλαϊκές και στην επιλεκτική περίθαλψη.

Είναι ένα μέσο της κυβέρνησης για τη στήριξη και ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας που όλο και λιγότερο θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα στηρίζεται στην αφαίμαξη ασθενών και ταμείων και θα είναι απρόσιτο στα όλο και πιο φτωχά λαϊκά στρώματα και τους ανασφάλιστους.

Ταυτόχρονα είναι εργαλείο για περαιτέρω περικοπές σε μισθούς, για τη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας, για τη συμμετοχή σε απογευματινά ιατρεία από πληρωμές ασθενών, για την αύξηση της πηγής των «διαθεσίμων» απολύσεων, για την κινητικότητα, τη μη μονιμοποίηση, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Δεν πρόκειται για «ψευτοαξιολόγηση» ούτε για «προσχηματική» αλλά ενέργεια συνδεδεμένη με την επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας, συνδεδεμένη με την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλε’ιων στο χώρο της υγείας.

  • Να καταργηθεί ο νόμος 4250/2014
  • Απέχουμε από οποιαδήποτε εμπλοκή στην αξιολόγηση

 

 

Με τιμή

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

 

 

Ο Πρόεδρος 

Γιώργος Γιαννόπουλος

Σφραγίδα της Ε.Ι.Ν.Α. Ο Γραμματέας 

Τάσος Γιακουμής

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 505 access attempts in the last 7 days.