Ωράριο γιατρών με αλλαγές Βορίδη! Τι δήλωσε για το 48ωρο στο ΕΣΥ (02/07/2014 )

(Ιatropedia)   02/07/2014
Ωράριο γιατρών με αλλαγές Βορίδη! Τι δήλωσε για το 48ωρο στο ΕΣΥ

voridis

Τελικά όπως φαίνεται ο Μάκης Βορίδης είναι αποφασισμένος να αλλάξει τα πάντα από όσα είχε αφήσει πίσω του ο προκάτοχός του.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 

Ακόμη και αλλαγές στο ωράριο τους απειλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς ότι θα κάνει ο υπουργός Υγείας αφού αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πως μπορεί να τους βάλει να εργασθούν ακόμη και σε κυκλικές βάρδιες.

 

Ο κ.Βορίδης θέλοντας προφανώς να δείξει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί είχαν προσφύγει στα αρμόδια δικαστικά όργανα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι όλα είναι πιθανά αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη πως δεν πρέπει να εργάζονται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα.

 

«Οι ίδιοι πήγαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όμως το 48ωρο έχει και επιπτώσεις. Ας επιλέξουν» είπε με νόημα αφήνοντας να εννοηθεί ότι αφού προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα υποστούν και τις συνέπειες.

 

Βέβαια μέχρι στιγμής ο Μάκης Βορίδης μάλλον θα ασχοληθεί με τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία παρά τις 2800 προσλήψεις που ανακοίνωσε καθώς μέχρι τότε παραμένει άγνωστο εάν θα μπορεί να εφαρμόσει κυκλικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 506 access attempts in the last 7 days.