Συνταξιούχοι γιατροί συνεχίζουν να χειρουργούν στο ΕΣΥ

ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ

Συνταξιούχοι γιατροί συνεχίζουν να χειρουργούν στο ΕΣΥ

Σε χώρους άσκησης ιδιωτικού έργου έχουν μετατραπεί τα χειρουργεία Δημοσίων Νοσοκομείων

[09:50,04/07]

Σε χώρους άσκησης ιδιωτικού έργου έχουν μετατραπεί τα χειρουργεία Δημοσίων Νοσοκομείων της χώρας. Χειρουργοί οι οποίοι ασκούν ιδιωτικό έργο μετά τη συνταξιοδότησή τους, κάνουν χρήση των χειρουργείων Νοσοκομείων του ΕΣΥ συνήθως κατά τις απογευματινές ώρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρει “Το Βήμα”, με το οποίο ασχολήθηκε προσφάτως και η διοίκηση της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας, αποτελεί το Νοσοκομείο «Λαϊκό». Οι καταγγελίες αφορούν γιατρό ο οποίος παρότι έχει βγει στη σύνταξη συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του χειρουργού στο Νοσοκομείο όπου εργαζόταν επί σειρά ετών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες συναδέλφων του και άλλων εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο γιατρός μαζί με δύο αναισθησιολόγους (εν ενεργεία) και έναν εργαλειοδότη, έκαναν χειρουργική επέμβαση σε ασθενή στις 29 Μαρτίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο χειρουργείο δεν είχε εγγραφεί εξ αρχής στο πρόγραμμα του χειρουργείου.

Στην επιστολή του προς τον διοικητή του «Λαϊκού» κ. Ιωάννη Πατσογιάννη, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρει: «Περιήλθε σε γνώση μας πληροφορία ότι το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 διεξήχθη χειρουργική επέμβαση στο Γ.Ν.Α. “Λαϊκό” από ιατρούς, οι οποίοι δεν ανήκουν στην οργανική δύναμη του Νοσοκομείου. Η εν λόγω επέμβαση έλαβε χώρα σε συνεργασία με εν ενεργεία ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου σας. Παρακαλούμε όπως διερευνήσετε άμεσα την υπόθεση και προβείτε στις δέουσες ενέργειες ενημερώνοντας ταυτόχρονα την υπηρεσία μας».

Το Βήμα επικοινώνησε με τον διοικητή του «Λαϊκού» ο οποίος παραδέχθηκε το συμβάν. Όπως ανέφερε ο κ. Πατσογιάννης, κάλεσε τον καθηγητή – διευθυντή της κλινικής ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν παρών στο χειρουργείο και ότι η ασθενής ήταν συγγενής του συνταξιούχου γιατρού. «Η ίδια είχε ζητήσει να παρευρίσκεται ο συγγενής της στο χειρουργείο», φέρεται να του είπε. Στην ερώτηση αν έκανε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, ο διοικητής του «Λαϊκού» Νοσοκομείου απάντησε αρνητικά. Συγκεκριμένα, είπε: «Γιατί να κάνω ΕΔΕ; Κάλεσα τον καθηγητή Ιατρικής, τον ρώτησα, μου απάντησε… Από την ώρα που είναι καθηγητής Ιατρικής, εμπιστεύομαι το λόγο του…».

Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και για το Νοσοκομείο «Αγίων Αναργύρων». Εκεί, ο συνταξιούχος – από τις αρχές του έτους – γιατρός ο οποίος κυκλοφορούσε μέχρι πρόσφατα στους διαδρόμους του Νοσοκομείου φορώντας άσπρη μπλούζα, είναι συνδικαλιστής…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 505 access attempts in the last 7 days.