Αίσχος: Επιστήμονας «τιμωρείται» για την προσφορά του στο νοσοκ. «Αγία Σοφία»

 

Αίσχος: Επιστήμονας «τιμωρείται» για την προσφορά του στο νοσοκ. «Αγία Σοφία»

 

Αίσχος: Επιστήμονας «τιμωρείται» για την προσφορά του στο νοσοκ. «Αγία Σοφία»Την έντονη αντίδρασή του για το γεγονός, ότι ένας εξαίρετος επιστήμων Παιδοκαρδιοχειρουργός «τιμωρείται» για την ανιδιοτελή προσφορά του στο ΕΣΥ με διαθεσιμότητα, εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια « Η Αγία Σοφία», χρησημοποιώντας μάλιστα την λέξη αίσχος!

 

 

Επιπλέον, ο Σύλλογος τονίζει ότι «η απομάκρυνσή του θα δώσει τη χαριστική βολή στο ήδη ταλαιπωρημένο ΕΚΑΣΚΑΠ και αναρωτιέται, «τι θα γίνουν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία των παιδιών που είχε αναλάβει και θα πραγματοποιούνταν στο εγγύς μέλλον». 

 

 

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή υ, «Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο άδικο κλείσιμο επί 20 μήνες (Οκτ 2011-Ιούνιος 2013), αλλά και τις μεθοδεύσεις προκειμένου να υπολειτουργεί μέχρι σήμερα το μοναδικό Δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας στο Νοσ. Παίδων « Η Αγία Σοφία», γεγονός που είχε θανάσιμες συνέπειες για τα παιδιά μας.

 

Από την πρώτη στιγμή, εξιλαστήρια θύματα τέθηκαν οι γιατροί του, που συκοφαντήθηκαν και μάλιστα με δόλο (όπως έκρινε τελεσίδικα το Εφετείο Αθηνών), ενώ αντιθέτως είχαν την αμέριστη στήριξη των γονέων. Όμως, η απύθμενη εμπάθεια των ιθυνόντων δεν σταμάτησε στον διασυρμό, στην ψυχολογική και επαγγελματική εξουθένωση επί 2,5 χρόνια γιατρών που αποτελούν κόσμημα για το ΕΣΥ: έπρεπε να ισοπεδώσουν τελείως τους αρίστους, που αντιστάθηκαν στα σχέδιά τους. Έτσι, αφού ταλαιπώρησαν με αλλεπάλληλα πειθαρχικά εξαίρετους παιδοκαρδιοχειρουργούς, παρέπεμψαν τελικώς τον κ. Γεώργιο Καλαβρουζιώτη στο Κεντρικό Πειθαρχικό από τον Ιούνιο του 2013 (!) και έκτοτε, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, δεν το συγκαλούν! Αντιθέτως, χρησιμοποίησαν ως άλλοθι αυτήν την εκκρεμότητα για να τον θέσουν σε διαθεσιμότητα!

 

Άριστος επιστήμων, με την έξωθεν καλή μαρτυρία από το σύνολο των γονέων, ιατρός ανάργυρος, αφοσιωμένος ανιδιοτελώς επί χρόνια στο λειτούργημά του να σώζει τις ζωές των καρδιοπαθών παιδιών μας, «τιμωρείται» από τον άδικο νόμο περί αυτοδίκαιης αργίας, μόνο και μόνο επειδή συκοφαντήθηκε και δεν ολοκληρώνονται οι πειθαρχικές διαδικασίες εδώ και 1 χρόνο!».

 

Και συνεχίζει ο Σύλλογος:

 

«Είναι τυχαίο ότι ο κ. Καλαβρουζιώτης αναλαμβάνει τα δύσκολα περιστατικά που προσέρχονται απ’ όλη την Ελλάδα στο Παίδων; Είναι τυχαίο ότι η απομάκρυνσή του θα δώσει τη χαριστική βολή στο ήδη ταλαιπωρημένο ΕΚΑΣΚΑΠ; Τι θα γίνουν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία των παιδιών μας που είχε αναλάβει και θα πραγματοποιούνταν στο εγγύς μέλλον;

 

Δεν θα αφήσουμε το παράλογο να πνίξει το δίκαιο! Συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στον αδίκως, επί 2,5 χρόνια, διωκόμενο παιδοκαρδιοχειρουργό και δεν θα επιτρέψουμε με το πρόσχημα της διαθεσιμότητας να ισοπεδώνονται άξιοι γιατροί, που είναι τόσο πολύτιμοι στο ΕΣΥ.


Ζητάμε την άμεση σύγκληση του κεντρικού Πειθαρχικού για να λήξει, επιτέλους, αυτός ο εφιάλτης που μόνο συμφέροντα εξυπηρετεί, είναι όνειδος για τη χώρα μας και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας!»

ΟnMed.gr –  05/07/2014

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 480 access attempts in the last 7 days.