Ραντεβού τη … Δευτέρα με νέες κινητοποιήσεις και φόντο την αξιολόγηση έδωσαν οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με το ΔΣ του συλλόγου που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής να αποφασίζει καταλήψεις και άλλες δράσεις.

Έτσι τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι προχωρούν ξανά σε κατάληξη του γραφείου διοίκησης και του γραφείου προσωπικού ενώ στις 12 το μεσημέ θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Επίσης την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενώ την Πέμπτη το πρωί θα πραματοποιηθεί συνάντηση για την Παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών φορέων με θέμα το παρόν και το μέλλον της κλινικής με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις.

Σήμερα και παρά τα όσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ήρθε και το επείγον έγγραφο του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη- με το οποίο ζητούσε να του αποσταλούν άμεσα τα στοιχεία της αξιολόγησης του προσωπικού- να προκαλέσει νέα αναταραχή και κινητοποιήσεις.

Μόλις πληροφορήθηκαν την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κατάληψη τόσο στο γραφείο του Διοικητή όσο και στο γραφείο Προσωπικού του Νοσοκομείου, προκειμένου να μην είναι δυνατό να σταλούν τα στοιχεία, στα οποία, όπως ζήτησε ο Υπουργός θα έπρεπε να περιλαμβάνεται και ο επιμερισμός της αξιολόγησης με ποσοστά, κάτι που έχει επικριθεί σαν αυθαίρετο και αντισυνταγματικό.

Η κατάληψη διήρκησε μέχρι τις 3.00, την ώρα δηλαδή που έκλεινε το γραφείο προσωπικού και έτσι ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε έγγραφο του προς το Υπουργείο ενημέρωσε ότι λόγω της κινητοποίησης δεν ήταν δυνατή η αποστολή των σχετικών στοιχείων.

Πηγή: http://www.cretalive.gr