Υπολειτουργεί η Δημόσια Υγεία

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ»

Υπολειτουργεί η Δημόσια Υγεία

40.000 υγειονομικοί υπέγραψαν κατά της αξιολόγησης

 

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα από τις 6 το πρωί, τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες στην Δυτική Ελλάδα, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.

«Η κυβέρνηση μέσω του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης επιδιώκει την “κατασκευή” νέων θυμάτων που θα παραδοθούν “στις ορέξεις” της τρόικας. Μεθοδεύει τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πάνω από 40.000 υγειονομικοί αρνήθηκαν ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε “απασχολούμενους” με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

«Για δύσκολη μάχη προκειμένου να μείνει ανοιχτό και δημόσιο το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας» έκαναν λόγο σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του προεδρείου του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «’Αγιος Σάββας», υποστηρίζοντας ότι «η διαθεσιμότητα οδηγεί στον προθάλαμο των απολύσεων και την τελική ιδιωτικοποίηση του ιδρύματος».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διαδικασία της αξιολόγησης «επιβάλλει βαθμολογία κάτω από 6 για 64 από τους 429 εργαζόμενους της νοσηλευτικής υπηρεσίας, τη στιγμή που παρατηρείται πεντάμηνη αναμονή στο ακτινοθερεπυτικό τμήμα και δίμηνη στο βιοπαθολογοανατομικό τμήμα.

Στο νοσοκομείο, όπως είπαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, υπηρετούν σήμερα λιγότεροι από 600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ενώ ο οργανισμός του ιδρύματος προέβλεπε το 2013, πλην των γιατρών, 1.071 οργανικές θέσεις εργαζομένων.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 549 access attempts in the last 7 days.