Κύκλωμα παράνομων φαρμάκων στην Ελλάδα!

 

ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Κύκλωμα παράνομων φαρμάκων στην Ελλάδα!

Εισήγαγαν σκευάσματα από τα Σκόπια χωρίς την έγκριση του ΕΟΦ

[16:34,09/07]

Πούλαγαν… ελπίδες για αντικαρκινική θεραπεία έναντι χιλιάδων ευρώ, εισάγοντας παράνομα φάρμακα από τα Σκόπια, χωρίς φυσικά την έγκριση του ΕΟΦ. Έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ.

Χιλιάδες παράνομα φάρμακα εισέρχονταν στην Ελλάδα και στη συνέχεια διακινούνταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία.

Τα λαθραία φέρμακα εισάγονταν στη χώρα μας απο φαρμακευτική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στα Σκόπια και στη συνέχεια, μεμονωμένα και σε μικρές ποσότητες, αποστέλλονταν κυρίως στην Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Η μεταφορά, η αποθήκευση και η διακίνηση γίνονταν απο δύο μεταφορικές ετειρείες, στη Βάρη και στον Ασπρόπυργο, όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις 4-7-2014, απο την Οικονομική Αστυνομία, μαζί με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ).

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος παραστατικών, από τα οποία προέκυψε η παράνομη εισαγωγή απο τα Σκόπια και η προώθηση τους στην Ευρώπη.

Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία στα Σκόπια, παράγει φαρμακευτικά σκευάσματα (για θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου κ.α.), η αξία των οποίων τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι ιδιαίτερα υψηλή και σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, ανέρχεται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Από την έρευνα στην έδρα της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, προέκυψε επίσης ότι παρέχονταν και υπηρεσίες αποθήκευσης φαρμάκων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από τον Ε.Ο.Φ., γεγονός που αποτελεί διοικητική παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας και τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο έως 100.000 Ευρώ.

Επιπλέον, από την παράνομη διακίνηση φαρμάκων, εκτός από τις ποινικές, προέκυψαν και φορολογικές παραβάσεις σχετικά με τη χονδρική πώληση φαρμάκων. Ο υπολογισμός της αξίας των διακινούμενων φαρμάκων και των διαφυγόντων φόρων, για τουλάχιστον δύο χρόνια, που διενεργούνταν η παράνομη διακίνηση ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, το προανακριτικό υλικό μαζί με την έκθεση του Ε.Ο.Φ, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παράλληλα ο Ε.Ο.Φ. θα επιβάλει ανάλογες διοικητικές κυρώσεις.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 429 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: