Ενημέρωση από το ΔΣ της ΕΙΝΑ

EINAΑρ. Πρωτ. 19/12-7-2014                                                                                Πάτρα 12 Ιουνίου 2014

Ενημέρωση από το ΔΣ της ΕΙΝΑ
Συνάδελφοι,
1. Σας ενημερώνουμε πως η ιστοσελίδα της ΕΙΝΑ μετατράπηκε σε blog και θα τη βρείτε ανανεωμένη στο www.eina.gr/wordpress/ Ο παλιός ιστότοπος (www.eina.gr) λειτουργεί σαν αρχείο.
2. Τις αμέσως επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία της συλλογής των δικαιολογητικών προκειμένου να κατατεθεί η προσφυγή για το μισθολόγιο. Θα χρειαστούν δικαιολογητικά από 25 συναδέλφους (από ΠΓΝΠ και “Αγ. Ανδρέα” από όλες τις βαθμίδες. Στη συνέχεια ο νομικός σύμβουλος της ΟΕΝΓΕ, αφού συγκεντρώσει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά από ΕΙΝΑΠ και ΕΝΙΘ, θα καταθέσει την προσφυγή με έξοδα της ομοσπονδίας.
3. Το ΔΣ της ΕΙΝΑ κατήγγειλε δημόσια την ευνοιοκρατική παρέμβαση για ανάθεση της διεύθυνσης της παθολογικής κλινικής του Αγ. Ανδρέα σε γιατρό που δεν ασκεί την ειδικότητα της εσωτ. παθολογίας, και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του νοσοκομείου προκειμένου να ανακληθεί η ανάθεση αυτή και να λυθούν τα κρίσιμα λειτουργικά προβλήματα της κλινικής αυτής.
4. Ζητήσαμε επίσης την ανάκληση του ΦΕΚ για το όριο μέσης φαρμακευτικής δαπάνης ανά ασθενή (νέο πλαφόν), θεωρώντας ότι θα προκαλέσει απίστευτη ταλαιπωρία για τους αρρώστους και καθημερινή ενοχοποίηση της δεοντολογικής ιατρικής πρακτικής, και καλέσαμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αγνοήσουν το ΦΕΚ αυτό και να συνεχίσουν να συνταγογραφούν με μοναδικό κριτήριο το επιστημονικά τεκμηριωμένο όφελος για τον ασθενή. Ήδη ο ΠΙΣ κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ.
5. Τη Δευτέρα 14/7/14 στις 8μμ στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (Βότση 42), θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του ΔΣ της ΕΙΝΑ με τις τριμελείς των νοσοκομείων και ΚΥ, προκειμένου να καταγράψουμε και να αναδείξουμε τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και να μεθοδεύσουμε την συλλογική και αποτελεσματική διεκδίκηση της επίλυσής τους. Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για όποιον/α συνάδελφο/ισσα επιθυμεί να συμμετέχει.
6. Τέλος, το ΔΣ της ΕΙΝΑ συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Τρίτης 15/7 που θα ξεκινήσει στις 9πμ από την πλ Γεωργίου και θα φτάσει στα δικαστήρια στη Γούναρη, με στόχο να στηριχτεί ο άνισος αγώνας των εξαθλιωμένων εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.
Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.