Στο Αιγινήτειο σταμάτησαν να χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς με βιβλιάριο απορίας!

 

Στο Αιγινήτειο σταμάτησαν να χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς με βιβλιάριο απορίας!

 

 

Στο Αιγινήτειο σταμάτησαν να χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς με βιβλιάριο απορίας!Πονοκέφαλο για τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας προκαλεί η άρνηση διάθεσης φαρμάκων σε ασθενείς με βιβλιάρια απορίας, όπως αποφάσισαν στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επικαλούμενοι έλλειψη σχετικών κονδυλίων!

Το τελευταίοο διάστημα, αρκετοί είναι οι ασθενείς που απευθύνθηκαν ή νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αιγινήτειο με νευρολογικά και ψυχολογικά προβλήματα, αλλά επειδή διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, δεν έλαβαν, όπως προβλέπει ο νόμος, τα φάρμακά τους.

Σημειώνεται ότι η δαπάνη για τα φάρμακα των ασθενών με βιβλιάριο απορίας καλύπτεται από τον προυπολογισμό του νοσοκομείου, και όχι από τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά Ταμείαμ όπως συμβαίνει με τα φάρμακα των ασφαλισμένων.

Με το πρόσχημα ότι δεν επαρκεί ο προυπολογισμός του συγκεκριμένου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, οι υπεύθυνοι του Αιγινήτειου, δεν παρέχουν φάρμακα στους άπορους ασθενείς επικαλούμενοι κάθε φορά και άλλους λόγους, όπως εξάντληση του αποθέματος, καθυστέρηση στην παραλαβή φαρμακων, κ.λπ.

Με αυτό τον τρόπο, παραπέμπονται οι ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία προκειμένου να πάρουν τα απαραίτητα γι αυτούς φάρμακα.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται πάντως να εκταμιευθούν πιστώσεις προκειμένου να αυξηθεί επαρκώς το ποσό του 1,16 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, υπό τον τίτλο “Νέα «Άουσβιτς» της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία”, αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή γίνεται:

Επειδή η κυβέρνηση-όπως ισχυρίζεται το Αιγινήτειο-δεν πληρώνει τις αντίστοιχες δαπάνες στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου!… Απίστευτο, αλλά όμως αληθινό!… Η Διοίκηση του Αιγινήτειου νοσοκομείου με μια απαράδεκτη, από κάθε άποψη, απόφαση έχει σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό την χορήγηση φαρμάκων στους άπορους ασθενείς, που διαθέτουν βιβλιάριο Πρόνοιας, με το εξοργιστικό επιχείρημα ότι υπουργείο υγείας και κυβέρνηση αρνούνται να καλύψουν τις αντίστοιχες δαπάνες στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου!

Όπως είναι γνωστό βιβλιάρια Πρόνοιας χορηγούνται, από τον νόμο, σε εκείνους τους συμπολίτες μας που, κατά τεκμήριο, δεν έχουν κανένα οικονομικό πόρο και παίρνουν τα φάρμακα μόνο από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων δωρεάν.

Με την απόφαση αυτή του Αιγινήτειου νοσοκομείου, καταστρατηγούνται θεμελιώδη δικαιώματα των άπορων ενώ η υγεία και η ζωή χιλιάδων ψυχικά ασθενών τίθενται σε μια συνεχή και επικίνδυνη αναμέτρηση με την πολιτική του αγριανθρωπισμού.

Συνάμα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς δέχονται επώδυνες επιπτώσεις και άμεσες απειλές, που γεννιούνται, όχι μόνο από την έλλειψη κρίσιμων φαρμάκων των ψυχικά ασθενών, αλλά και τα απογοητευτικά φαινόμενα συντριβή της επιστημονικής και ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής.

Δυστυχώς το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αντί να διαμαρτυρηθεί δημόσια και να αναμετρηθεί με την βαρβαρότητα των κυβερνητικών πολιτικών, προτίμησε να υποχωρήσει και ουσιαστικά με την σιωπή του να αποδεχθεί μια πολιτική που συνιστά όχι μόνο ταπεινή άρνηση βασικών αρχών της ιατρικής επιστήμης αλλά και άρνηση των στοιχειωδών ηθικών αρχών πολιτισμού, αφού στερεί τα φάρμακα από τούς άπορους και άρρωστους δηλ. τα πιο φτωχά, τα πιο μόνα και κατά τεκμήριο τα πιο εγκαταλελειμμένα άτομα της κοινωνίας”.

Στην ανακοίνωση, επισημαίνειται ακόμα πως:

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα ( ΚΙΦΒ), το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει δεκάδες περιπτώσεων ψυχικά ασθενών της Πρόνοιας και των συγγενών τους, που καταπονημένοι από την αγωνία, τα τρεχάματα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αλλά και την εχθρική άρνηση των άλλων νοσοκομείων να υποκαταστήσουν τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις του Αιγινήτειου, καταφεύγουν στην αναζήτηση φαρμάκων, στο ΚΙΦΒ καθώς και σε άλλα ΚΙΦ της Αττικής, αφού οι γιατροί του Αιγινήτειου, από την μια μεριά συνταγογραφούν τα φάρμακα και από την άλλη το φαρμακείο του νοσοκομείου, εκτελώντας προφανώς εντολές της Διοίκησης, αρνείται να τα χορηγήσει, σφραγίζοντας τις συνταγές με την ένδειξη δεν χορηγείται!…

Οι τεράστιες περικοπές που διατρέχουν το ΕΣΥ και ο εκφυλισμός των φιλοκυβερνητικών διοικήσεων των νοσοκομείων σε φύλακες της λιτότητας στο τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης, έχει οδηγήσει σε ένα πρωτοφανή και ευτελή πόλεμο μεταξύ των διαφόρων διοικήσεων των κρατικών ιδρυμάτων, οι οποίες συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιά διοίκηση θα επιτύχει το μεγαλύτερο «αντικοινωνικό πλεόνασμα», για το ποιά θα επιδείξει την μεγαλύτερη δουλικότητα απέναντι στην κυβέρνηση.

Γι αυτό, σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία οι κάτοχοι βιβλιαρίων Πρόνοιας γίνονται αντικείμενο σκαιής και απάνθρωπης συμπεριφοράς, εξαπάτησης και αρνήσεων χορήγησης των περισσότερων φαρμάκων, ενώ αυστηρές είναι οι εντολές των διοικήσεων για την μη εκτέλεση συνταγών που έχουν συνταχθεί σε άλλα «νοσοκομεία-εχθρούς» που εντάσσονται στο ΕΣΥ.

Η απόφαση του Αιγινήτειου αποτελεί ντροπή, είναι παράνομη και πρέπει να ανακληθεί. Οι κάτοχοι των βιβλιαρίων Πρόνοιας που νοσηλεύονται και έχουν συνταγές του συγκεκριμένου νοσοκομείου έχουν δικαίωμα να παίρνουν τα φάρμακά τους από αυτό και το Αιγινήτειο είναι υποχρεωμένο να τα χορηγεί”

 

ΟnMed.gr –  13/07/2014

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 840 access attempts in the last 7 days.