Καταπέλτης ο ιατροδικαστής για το γιατρό που ζητούσε φακελάκι για να χειρουργήσει 67χρονο

 

ΟΙ 18 ΗΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΙΡΑΙΕΣ!

Εντολή για τη διερεύνηση συνθηκών θανάτου από την Εισαγγελία – Ο συνταξιούχος ξεψύχησε λίγο μετά το χειρουργείο

Καταπέλτης ο ιατροδικαστής για το γιατρό που ζητούσε φακελάκι για να χειρουργήσει 67χρονο (BINTEO)

 

[16:35,15/07]

Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής που διενέργησε τη νεκροψία του 67χρονου ήταν καταπέλτης! Όπως δήλωσε ο κ. Καρακούκης, οι 18 ημέρες καθυστέρησης σε έναν άνθρωπο με αυτή την πάθηση απέβησαν μοιραίες.

Μιλώντας ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών είπε:

«Κάναμε την νεκροτομή μαζί με την κα Μαριάνου. Δυο ιατροδικαστές. Εμπεριστατωμένη έρευνα, με φωτογραφήσεις και εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί οτι δεν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις της νεκροτομής. Βρήκαμε εμφράγματα μυοκαρδίου. Ενα παλιό ένα πρόσφατο και ενα ενδιάμεσο. Το πρόσφατο τον οδήγησε και στον θάνατο. Σε κάθε ασθενή που ειναι να χειρουργηθεί είναι καλύτερο να χειρουργηθει το δυνατό συντομότερο. Η τοποθέτηση ειναι γενική. Αναμένουμε τα αποτέλεσματα των ιστολογικών εξετάσεων προκειμένου να έχουν πιο σαφή εικονα σχετικα με τα ακριβή αίτια θανάτου. Ενα τετραπλό μπάι πας ειναι μια επέμβαση υψηλού ρίσκου. Και τα ποσοστά θνησιμότητας ειναι υψηλά. Τονίζω ομως και παλι οτι καλύτερα θα ήταν να χειρουργηθει συντομότερα».

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτας Φάκου, θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

Ο 67χρονος ασθενής που είχε καταγγείλλει τον 60χρονο χειρούργο και διευθυντή του τμήματος στον Ευαγγελισμό για φακελάκι έχασε τη ζωή του την Κυριακή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 67χρονος κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για “φακελάκι”. Ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ’ επάγγελμα.

Ο κατηγορούμενος γιατρός, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ανιψιού του συνταξιούχου, ο οποίος σημείωσε πως “την Κυριακή το πρωί πήγαμε τον είδαμε ήταν μια χαρά ο άνθρωπος, οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι όλα πήγαν πολύ καλά. Ζήτησε λίγο νερό λέει αφήστε θα του δώσουμε εμείς. Φύγαμε να πάμε στο σπίτι και πριν φτάσουμε στο σπίτι μας πήραν τηλέφωνο ότι ο ασθενής τελείωσε”.

 

(BINTEO)“Καταπέλτης” ο ιατροδικαστής

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 442 access attempts in the last 7 days.