Μεσολόγγι: Κραυγή διαμαρτυρίας κατοίκου για το νοσοκομείο

 

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Μεσολόγγι: Κραυγή διαμαρτυρίας κατοίκου για το νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κάντε κάτι ρε για το Μεσολόγγι! Το έχετε υποχρέωση»

[11:45,19/07]

Κραυγή αγανάκτησης-διαμαρτυρίας από κάτοικο του Μεσολογγίου προς τους βουλευτές του νομού, όσοι ήρθαν, χθες το απόγευμα στο κάλεσμα από τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου στο Τρικούπειο με σκοπό την ενημέρωση φορέων της πόλης για την κατάσταση στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Στις 25 Ιουλίου λοιπόν η παθολογική δεν θα έχει γιατρό για εφημερία που σημαίνει αυτόματα πως δεν θα μπορεί το νοσοκομείο να εξυπηρετήσει ασθενείς.

Οι γιατροί του νοσοκομείου ανέφεραν ότι έχουν κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες όλοι, από τους γιατρούς ,το νοσηλευτικό προσωπικό, όλους τους υπαλλήλους ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί παρόλο που εδώ και 3 χρόνια δεν έχει γιατρός να καλύψει τα κενά που υπάρχουν.

Τόνισαν επίσης ότι δεν μιλάμε για ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μόνο την πόλη του νοσοκομείου αλλά από την ορεινή Ναυπακτία μέχρι τον Αστακό.

Αν κλείσει το νοσοκομείο Μεσολογγίου τότε οι ασθενείς θα παίζουν κορώνα γράμματα την ζωή τους μιας και οι αποστάσεις από τα νοσοκομεία Αγρινίου και Πάτρας όπου θα πρέπει να διακομιστούν δεν είναι μικρές και μην ξεχνάμε το γεγονός οτι και το νοσοκομείο Αγρινίου έχει προβλήματα και αυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα γυναίκας που μεταφέρθηκε με πνιγμό στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και η γυναίκα σώθηκε. Αν δεν υπήρχε η άμεση διασωλήνωση στην γυναίκα σίγουρα δεν θα προλάβαιναν να την μεταφέρουν ζωντανή στο Αγρίνιο.

Για το πως έφτασε το νοσοκομείο σε αυτό το σημείο είναι πολύ απλό όπως είπε ο κ. Μαρκαντώνης:  «το στραγγάλισαν σιγά σιγά και το υποβάθμισαν» με σκοπό από νοσοκομείο να το μετατρέψουν σε ένα κέντρο υγείας.

Στην αίθουσα βρέθηκαν οι βουλευτές κ. Βαρεμένος , κ. Μωραίτης του ΚΚΕ, κ. Τριανταφύλλου, ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Αναγνωστόπουλος ,ο νέος Δήμαρχος Ναυπάκτου ,ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κατσούλης και φορείς της πόλης.

Ο κ. Κατσούλης είπε πως πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις δυναμικές και οτι η κίνηση να μεταβεί αντιπροσωπεία στον Υπουργό Υγείας δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Όλοι συμφώνησαν οτι πρέπει να γίνει ενημέρωση προς τους κατοίκους για να είναι όλοι μαζί ενωμένοι στον αγώνα ,έστω και στο και 5 ,μήπως και προλάβουν το κλείσιμου του νοσοκομείου.

Αρνητικά σχολιάστηκε από πολλούς το γεγονός οτι στην ενημέρωση δεν ήρθε ο νέος Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Καραπάνος αλλά και κανείς από τη νέα δημοτική αρχή.

Πηγή: onairnews.gr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 521 access attempts in the last 7 days.