Σκουλήκια σε φαγητό νοσηλευτικών ιδρυμάτων

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

Μείωση των δαπανών στο ΕΣΥ για αγορά υπηρεσιών κατά 4,35%, το 1ο τρίμηνο του 2014

[09:47,24/07]

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Κηφισιάς Άγιοι Ανάργυροι, στο οποίο σε πιάτο εφημερεύοντα ιατρού ανάμεσα σε μακαρόνια και κοτόπουλο εντοπίσθηκαν σκουλήκια.

Oμως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, καθώς γιατροί από διάφορα νοσοκομεία της Αττικής κυρίως άρχισαν να αποκαλύπτουν το ένα “υγιεινό” γεύμα μετά το άλλο.

Σαλάτες επίσης με σκουλήκια ενίοτε και με σαλιγκάρια. Φαγητά με διάφορα ακατάλληλα αντικείμενα μέσα κάποιες στιγμές και με …κατσαρίδες που κάνουν ακόμη και τους πιο ψύχραιμους να ανατριχιάσουν.

Παρότι στο νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» όπως αναφέρουν πληροφορίες η διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώθηκε, σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις τέτοια περιστατικά μένουν κρυφά.

Τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας τα εσωτερικά μαγειρεία έχουν καταργηθεί και το φαγητό των εργαζομένων έχουν αναλάβει ιδιωτικές εταιρείες.

Σε πολλές περιπτώσεις οι υπεύθυνοι των ιδιωτικών εταιρειών σίτισης ισχυρίζονται πως πρόκειται για σαμποτάζ, αλλά μέχρι στιγμής είναι άγνωστο ποια διαδικασία ελέγχου ποιότητας των γευμάτων ακολουθείται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Είναι ενδεικτικό ότι το 1ο τρίμηνο του 2014 είχαμε μείωση δαπανών για αγορά υπηρεσιών κατά 4,35% στο ΕΣΥ.
Και σε σύγκριση με το 2013 το ίδιο διάστημα (1ο τρίμηνο) τα χρήματα που δίνονται σε εταιρείες σίτισης-εστίασης είναι μειωμένα κατά 11, 05%.

Παρόλα αυτά το κονδύλι παραμένει μεγάλο, αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε χρόνο δίνεται μάχη μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών για το ποιος θα επικρατήσει με συνεχείς ενστάσεις σε διαγωνισμούς. Αποτέλεσμα είναι σε πολλές περιπτώσεις να έχουμε και παρατάσεις συμβάσεων με συγκεκριμένες εταιρείες.

Πηγή:  http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=66651

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 593 access attempts in the last 7 days.