Τρόικα καλεί Βορίδη για γιατρούς-νοσοκομεία: Οι απαιτήσεις και τα αγκάθια

(Ιatropedia.gr) 28/07/2014

Μπορεί επισήμως η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και καιρό να διέδιδε ότι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το κομμάτι της Υγείας έχει κλείσει, η αλήθεια όμως απέχει παρασάγγας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 

Τις τελευταίες ημέρες διαρρέονται από την ίδια την κυβέρνηση πληροφορίες που θέλουν τρόικα να έχει νέες απαιτήσεις από το χώρο της υγείας που αφορούν εκτός των φάρμακα (σύνηθες πεδίο διεκδικήσεων και κουρεμάτων) τόσο τα νοσοκομεία όσο και το ιατρικό προσωπικό.

 

Οι δανειστές μας που έχουν ενημερωθεί ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί με κάθε τρόπο διεκδικούν την αύξηση των αποδοχών τους, δεδομένου ότι έχουν κουρευτεί κοντά στο 40% ενώ η δουλειά τους έχει αυξηθεί εξαιτίας του περιορισμένου προσωπικού, επιδιώκει να αλλάξει τα δεδομένα.

 

Κυβερνητικές πηγές διέδιδαν, όχι τυχαία προφανώς, τις προθέσεις των τροικανών να απελευθερώσουν με έναν τρόπο την αμοιβή των νοσοκομειακών γιατρών. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Να επιτρέψουν με έναν εύσχημο τρόπο να εισπράττουν επιπλέον χρήματα μια που και οι μισθοί τους δεν μπορούν να επανέλθουν αλλά και οι συνθήκες δεν αναμένεται να αλλάξουν άμεσα.

 

Η τάση που φαίνεται να προωθούν οι δανειστές, και όπως αναφέρουν πληροφορίες, δε βρίσκει αντίθετη την ελληνική κυβέρνηση, είναι να δοθεί η δυνατότητα να εισπράττουν και από τους ασθενείς ένα τμήμα των αποδοχών τους.

 

Πράγμα που σημαίνει για άλλη μια φορά ότι οι Έλληνες ασθενείς θα πρέπει να συμμετέχουν στα έξοδα της περίθαλψής τους καθώς το φακελάκι που μέχρι σήμερα θεωρείται απολύτως παράνομο, θα νομιμοποιηθεί με κάποιον τρόπο. Στην ουσία όμως πρόκειται για ιδιωτικοποίηση του συστήματος που σήμερα βέβαια μόνο κατ όνομα είναι δωρεάν για τους πολίτες.

 

Οι τροικανοί επιδιώκουν να υπάρξει γενικότερη αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων ώστε να μην υπάρχουν ουρές και αναμονές οι οποίες όμως θα ξεπερνιούνται με το …κατιτίς του Έλληνα.

 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι προωθούνται τα απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή στα οποία όμως πρόσβαση θα έχουν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες.

Η μη έχοντες θα είναι και πάλι σε αναμονή. Με ή χωρίς τρόικα…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 442 access attempts in the last 7 days.