YgeiaNet: Εκρηκτικές ελλείψεις γιατρών ΕΣΥ

Στις 18 Ιουνίου οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλίας και η ΟΕΝΓΕ κατήγγειλαν με συγκεκριμένα στοιχεία τις εκρηκτικές ελλείψεις γιατρών ΕΣΥ σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας, καθώς και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (κλικ εδώ).

Πιο τραγικές ήταν οι ελλείψεις Παιδιάτρων. Στους Νομούς Μαγνησίας και Τρικάλων, από 16 και 9 αντίστοιχα, παρέμειναν μόνον 3, στο Νομό Καρδίτσας μόνον 1. Δραματική συνέπεια: στο Νοσοκομείο Καρδίτσας δεν υπήρχε εφημερεύων Παιδίατρος το Σαββατοκύριακο και τα θεσμικά και μη όργανα Διοίκησης κατέφυγαν σε σπασμωδικές ιλαροτραγικές ενέργειες, ψάχνοντας λύσεις ανακατανομής της μιζέριας με το Νοσοκομείο Τρικάλων, όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων.

Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν σηκώνει επιπόλαιες «λύσεις». Απαιτείται επειγόντως ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των παιδιατρικών περιστατικών και εφημερίας για ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ στις δημόσιες δομές της χώρας, που οπωσδήποτε χρειάζεται ΚΑΙ άμεσες προσλήψεις στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις Μονάδες του Π.Ε.Δ.Υ.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον νέο υπουργό Υγείας ότι στη διάρκεια μιας ανθρωπιστικής τραγωδίας στη χώρα, δεν μπορεί να επικαλείται ούτε τα γνωστά δημοσιονομικά προβλήματα, ούτε ότι «μελετά» ακόμη τα εκρηκτικά υγειονομικά ζητήματα.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.