ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ: Μ’ εντολή της διοίκησης οι εφημερίες των γιατρών στην Παιδιατρική

Εξώδικο από τους εργαζόμενους που ενημέρωσαν τον εισαγγελέα


Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Με “εντέλεσθε”, δηλαδή με εντολή της διοίκησης, εφημερεύουν πλένο οι γιατροί στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου οι οποίοι έστειλαν εξώδικο και ενημέρωσαν χθες τον εισαγγελέα υπηρεσίας ζητώντας την παρέμβαση του.

“Είναι παράνομο αυτό που έκανε η διοίκηση γιατί αναγκάζει τους εναπομείναντες γιατρούς να υπερβούν το πλαφόν των εφημεριών τους για να μπορέσει να λειτουργήσει η Παιδιατρική” είπε στην “Π” ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Γιώργος Κωστάκης υπογραμμίζοντας:

“Αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι αρμόδιοι δεν δίνουν λύσεις η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και με τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν είναι δυνατόν να φθάνουνε στο σημείο οι γιατροί να εφημερεύουν με εντολές”. “Διαλύονται όλα, οι παιδίατροι εφημερεύουν με “εντέλεσθε”. Δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση” σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρηγόρης Πασπάτης.

Η επιστολή αγωνίας για το “λουκέτο”

Οι γιατροί της Παιδιατρικής με επιστολή τους που έχει παρουσιάσει η “Π” προειδοποίησαν για το λουκέτο με το οποίο κινδυνεύει η κλινική τονίζοντας:

“Μετά από την αποχώρηση τεσσάρων παιδιάτρων λόγω συνταξιοδότησης από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας, προκύπτει μεγάλο κενό ιατρικού προσωπικού, τόσο για την πρωινή λειτουργία της Κλινικής, όσο και για την εκτέλεση του ασφαλούς προγράμματος των εφημεριών. Όπως γνωρίζετε, λειτουργούν εξειδικευμένα ιατρεία, τα οποία προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες σε ολόκληρο τον κρητικό πληθυσμό.

Με γνώμονα τη διατήρηση της Παιδιατρικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η οποία έχει προσφέρει για δεκαετίες σημαντικές υπηρεσίες σε ολοκληρη την Κρήτη, ζητούμε την οριστική λύση του προβλήματος με άμεση ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για το επείγον του προβλήματος και άμεση προκήρυξη τεσσάρων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες χρειάζεται άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών παιδιάτρων και σταθερή συμμετοχή στο πρόγραμμα των εφημεριών, με τέσσερις εφημερίες ο καθένας, των Παιδιάτρων από τα κέντρα υγείας Βιάννου, Χάρακα, Μοιρών.

Τέλος,επισημαίνομε ότι το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου είναι μεγάλη απόφαση, η οποία επιβαρύνει τον παιδιατρικό πληθυσμό της Κρήτης και τους ιατρούς που περιμένουν στη λίστα για ειδίκευση και σίγουρα θα βρει αντίθετους όλους τους Ηρακλειώτες”.

http://www.patris.gr/articles/266070/174018

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 586 access attempts in the last 7 days.