Τα πήρε πίσω ο διοικητής!- Προς απόλυση 269 εργαζόμενοι σε ΠΑΓΝΗ- Βενιζέλειο!

Τα πήρε πίσω ο διοικητής!- Προς απόλυση 269 εργαζόμενοι σε ΠΑΓΝΗ- Βενιζέλειο!
Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Νίκος Χαριτάκης. Πριν 15 ημέρες δήλωνε ότι είναι αδύνατη η αξιολόγηση, καθώς τα δυο νοσοκομεία λειτουργούν κάτω από το όριο ασφαλείας. Χθες έδωσε το πράσινο φως για να αξιολογηθούν – απολυθούν, 269 εργαζόμενοι!

 

Μόλις πριν από 15 ημέρες, ο κοινός διοικητής των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, Νίκος Χαριτάκης, εξέδιδε απόφαση με την οποία δήλωνε στον υπουργό Υγείας ότι αδυνατεί να προχωρήσει σε ποσόστωση για την αξιολόγηση του προσωπικού, που θα οδηγήσει σε απολύσεις, επειδή και τα δυο νοσοκομεία λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλείας.

(Δείτε εδώ το έγγραφο που είχε αποκαλύψει το Candianews: Κάτω από τα όρια ασφαλείας ΠΑΓΝΗ- Βενιζέλειο!- Δείτε την απόφαση του διοικητή για την αξιολόγηση).

Τελικά φαίνεται ότι ο διοικητής το… ξανασκέφτηκε και αποφάσισε ότι το προσωπικό είναι υπεραρκετό ώστε μπορούν να αποχωρήσουν από τα δύο νοσοκομεία 269 άτομα!

Με νέα χθεσινή απόφασή του ο κ. Χαριτάκης αλλάζει γνώμη και ορίζει την ποσόστωση αξιολόγησης, βαθμολογώντας από το 1 μέχρι το 6, κάτω από τη βάση, δηλαδή, συνολικά 269 εργαζόμενους,  170  στο ΠΑΓΝΗ και 99 στο Βενιζέλειο… Απ” αυτούς οι 168 είναι από τη νοσηλευτική υπηρεσία, οι 85 από το διοικητικό και οι 16 από το τεχνικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει στην απόφασή του, από το ΠΑΓΝΗ οι 170 που προωθούνται προς αξιολόγηση (απόλυση) από το ΠΑΓΝΗ, είναι:

– 51 υπάλληλοι που υπηρετούν στη ∆ιοικητική Υπηρεσία
– 109 υπάλληλοι που υπηρετούν στη Νοσηλευτική Υπηρεσία
– 10 υπάλληλοι που υπηρετούν στην Τεχνική Υπηρεσία

Οι αντίστοιχοι 99 από το Βενιζέλειο:

– 34 υπάλληλοι που υπηρετούν στη ∆ιοικητική Υπηρεσία
– 59 υπάλληλοι που υπηρετούν στη Νοσηλευτική Υπηρεσία
– 6 υπάλληλοι που υπηρετούν στην Τεχνική Υπηρεσία

Κι όμως μόλις στις 11 Ιουλίου ο διοικητής ανέφερε στην απόφασή του:

«-Τα τμήματα του Νοσοκομείου όλων των υπηρεσιών, είναι υποστελεχωμένα κάτω από τα όρια ασφαλείας λόγω συνταξιοδοτήσεων, κυήσεων κ.λ.π, παρ΄όλα αυτά καμία δραστηριότητα του Νοσοκομείου όχι μόνο δεν έχει περικοπεί, αντίθετα έχουν αναπτυχθεί νέες π.χ. καρδιοχειρουργική.

-Αρκετοί υπάλληλοι υπηρετούν σε ειδικότητες άλλες από αυτές που έχουν προσληφθεί, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και λόγω του ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, τους έχουν ανατεθεί καθήκοντα για τα οποία δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις. Πως λοιπόν θα αξιολογηθούν αυτοί οι υπάλληλοι πιθανόν με χαμηλή βαθμολογία, όταν δεν εργάζονται στις ειδικότητες που προσελήφθησαν, αλλά τους έχουν ανατεθεί διαφορετικά καθήκοντα;

-Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν προσληφθεί με τις διατάξεις του Ν. 1648/86 γιατί είχαν και έχουν προβλήματα που δεν τους επιτρέπεται να ασκήσουν τα καθήκοντα τους στο μέγιστο επιτρεπτό βαθμό. Αυτοί οι υπάλληλοι πως θα αξιολογηθούν;»

Τώρα φαίνεται ότι όλα είναι διαφορετικά…

Δείτε εδώ τις αποφάσεις

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 469 access attempts in the last 7 days.