Πάτρα: Λείπουν 140 γιατροί και σοβαρές ειδικότητες από το ΠΕΔΥ

ΕΝΗΜΕΡΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Χωρίς την κάλυψη γιατρών από 7 ειδικότητες οι ασθενείς – Τεράστιες λίστες αναμονής

[08:52,04/08]

Χωρίς την κάλυψη γιατρών από  εφτά ειδικότητες,  βρίσκονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, όπως πρώτο αποκάλυψε το “patrastimes.gr”.

Στο νομό Αχαΐας υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε ενδοκρινολόγους, νευρολόγους, ψυχιάτρους, ρευματολόγους, αγγειοχειρουργούς, κυτταρολόγους και παιδιάτρους, όπως επιβεβαιώνει το “patrastimes.gr”, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, ενώ το μεταξύ του ΠΕΔΥ της υγειονομικής μας περιφέρειας. εξακολουθεί να περιμένει 140 επικουρικούς γιατρούς, που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό έπρεπε να είχαν αναλάβει καθήκοντα από τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου, αυτές οι ελλείψεις δεν αφορούν μόνο τον ΕΟΠΥΥ αλλά και το ΠΕΔΥ και σε αυτό οφείλονται οι μεγάλες λίστες αναμονής στο τελευταίο, που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξεταστούν, από τον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών έχει θέσει το θέμα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Το ρεπορτάζ του “patrastimes.gr”, την Παρασκευή 1η Αυγούστου ανέφερε τα εξής:

“Υποτυπώδης μέχρι και σήμερα είναι η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο ΠΕΔΥ της Αχαικής πρωτεύουσας, πρώην ΕΟΠΥΥ και τέως ΙΚΑ, από αρκετές ιατρικές ειδικότητες, οι οποίες είτε δεν έχουν καλυφθεί με αρκετούς γιατρούς για να εξυπηρετούν το σύνολο των αναγκών, είτε δεν διαθέτουν καθόλου σε άλλες ειδικότητες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία πόλη με δεκάδες χιλιάδες γυναίκες, υπάρχει αυτή την στιγμή μόνο ένας γυναικολόγος, με τα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα των ραντεβού να ενημερώνουν τις ασφαλισμένες, ότι μπορούν να απευθύνονται είτε σε συμβεβλημένους εξωτερικούς γυναικολόγους, που αν έχουν καλύψει το προβλεπόμενο πλαφόν, που έχει θέσει το ταμείο, θα πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό για να επισκεφθούν τον σεμβεβλημένο ιατρό, εφόσον θέλουν να εξεταστούν από γιατρό του Οργανισμού, ή να γράψουν απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Παράλληλα το ΠΕΔΥ, που τόσο πολυδιαφημίστηκε από τον πρώην υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, δεν διαθέτει ενδοκρινολόγο, ούτε στα πολυιατρεία τόυ, ούτε ως εξωτερικό συμβεβλημένο συνεργάτη, παραπέμποντας τους ασφαλισμένους στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, εκεί, που οι λίστες αναμονής είναι ατελείωτες, ωθώντας ουσιαστικά τους ασφαλισμένους να απευθύνονται σε ιδιώτες ιατρούς, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους και να μην καθυστερήσει η φαρμακευτική τους αγωγή.

Τον Απρίλιο που είχε ανακοινωθεί η επαναλειτουργία του ασφαλιστικο-ιατρικού φορέα, είχε γνωστοποιηθεί λίστα με τις ειδικότητες που θα καλύπτονται και τον αριθμό των ιατρών, αλλά αρχές Αυγούστου, έκπληκτοι οι ασφαλισμένοι διαπιστώνουν ότι τίποτε δεν έχει γίνει προς το καλύτερο, αντίθετα η κατάσταση παραπέμπει προς τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, ακόμα και σε ειδικότητες, που στο παρελθόν το γνωστό μας ΙΚΑ, κάλυπτε τους ασφαλισμένους του.”

Πηγή:  www.patrastimes.gr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 548 access attempts in the last 7 days.