Πάτρα: Πόρισμα ΦΩΤΙΑ για τη φωτογράφιση της σορού στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα – Στο Πειθαρχικό δυο υπάλληλοι με βαριές κατηγορίες

Δείτε τι αναφέρει το πόρισμα

Πάτρα: Πόρισμα ΦΩΤΙΑ για τη φωτογράφιση της σορού στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα - Στο Πειθαρχικό δυο υπάλληλοι με βαριές κατηγορίες Δείτε τι αναφέρει το πόρισμα

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας παραπέμπονται πλέον δυο εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας για την περιβόητη υπόθεση της μεταφοράς σορού ασθενούς που είχε καταλήξει στη νεφρολογική κλινική του νοσοκομείου και φωτογράφισης σε δημόσια θέα  .

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει ήδη υπογραφεί η μια εκ των εργαζομένων κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο δεύτερος εργαζόμενος, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιπποκράτης Κώστας Πετρόπουλος, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ανάρμοστη συμπεριφορά για δημόσιο υπάλληλο.

Οι κατηγορίες επισείουν ποινή αργίας και στην πορεία ενδεχομένως και της οριστικής απόλυσης

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον κ. Πετρόπουλο δεν αποκλείεται να προκύψει ακόμη και ζήτημα αντικατάστασής του από τα διοικητικά όργανα του νοσοκομείου στα οποία συμμετέχει με την συνδικαλιστική του ιδιότητα.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται να υπήρχε θέμα και για διοικητικό στέλεχος του νοσοκομείου η τύχη του οποίου εναπόκειται στον Υπουργό Υγείας.

Σημειώνεται οτι οι δυο εργαζόμενοι είχαν κληθεί για απολογία στην 6η ΥΠΕ. Η μεν εργαζόμενη απολογήθηκε μέσω υπομνήματος, ο δε συνδικαλιστής δεν είχε απολογηθεί μέσα στο διάστημα που προβλέπει ο νόμος έχοντας προηγουμένως ζητήσει αναβολή.

Η ΕΔΕ έχει υπογραφεί και λόγω της βαρύτητας των αδικημάτων που φέρονται να έχουν διαπράξει οι δυο υπάλληλοι παραπέμπεται στο Υπουργείο Υγείας.

Το υλικό της ΕΔΕ σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα με τη μορφή προανακριτικού υλικού κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που έχει υποβληθεί από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ κατά παντός υπευθύνου για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Πηγή: thebest.gr

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 851 access attempts in the last 7 days.