Στα νησιά η Υγεία αναστενάζει. Μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπους – υλικό

Στα νησιά η Υγεία αναστενάζει. Μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπους - υλικό

 

Το σημαντικό έλλειμμα των δημόσιων μονάδων αντιμετωπίζεται με έναν ανορθόδοξο τρόπο: Τις αυξημένες αεροδιακομιδές ασθενών και τραυματιών από τη νησιωτική χώρα στο κέντρο…

Δραματικές είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στις μονάδες Υγείας των νησιωτικών περιοχών.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη το καλοκαίρι, εξαιτίας του πολλαπλασιασμού που σημειώνεται στους πληθυσμούς των νησιών.

Το σημαντικό αυτό έλλειμμα αντιμετωπίζεται με έναν ανορθόδοξο τρόπο: Τις αυξημένες αεροδιακομιδές ασθενών και τραυματιών από τη νησιωτική χώρα στο κέντρο…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, στη Νάξο περιμένουν ακόμη επικουρικό παιδίατρο, καθώς η θέση έχει προκηρυχθεί δύο φορές και δεν έχει ακόμη καλυφθεί.

Στην Πάρο, έχουν καλυφθεί μόνον οι επτά από τις εννέα θέσεις αγροτικών γιατρών.

Ακόμη και αυτοί που υπηρετούν, βρίσκονται με τη βαλίτσα στο χέρι, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν στην Ανάφη, τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο.

Paradise

Η κοσμοπολίτικη Μύκονος δεν διαθέτει την…εξωτική ιατρική ειδικότητα του ορθοπεδικού.

Τί σημαίνει αυτό; Πως οι δεκάδες τραυματισμοί και τα κατάγματα που σημειώνονται, να αντιμετωπίζονται μόνον από ιδιώτες γιατρούς. Λεφτά υπάρχουν…

“Αρρυθμίες” παρατηρούνται και στη λειτουργία των εφημεριών στο νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο είναι υποστελεχωμένο σε ορισμένες ιατρικές ειδικότητες (νευρολόγος, ψυχίατρος), ενώ μειούμενος βαίνει ο αριθμός των ειδικευόμενων.

Αξονικός

Όπως είναι γραφεί και σε ρεπορτάζ του Iatronet.gr, στο νοσοκομείο Χανίων ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να “λιμνάζουν” αδιάγνωστα περιστατικά στο τμήμα επειγόντων.

Όλα αυτά τα κενά και πολλά ακόμη, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να τα καλύψει με μερικές δεκάδες επικουρικούς γιατρούς, ενώ εξετάζει να επαναφέρει στην ενεργό δράση συνταξιούχους γιατρούς στην άγονη γραμμή…

 

Ιatronet.gr – 14/08/2014

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 630 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: