Δημόσιος κίνδυνος από την συσσώρευση απορριμμάτων δίπλα στο Νοσοκομείο Πύργου

ΑΦΟΡΗΤΗ Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας από τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία του γειτονικού νομού

[08:38,22/08]

Ανακοίνωση με την οποία ζητούν να σταματήσει η μεταφόρτωση των σκουπιδιών στο χώρο του δήμου στην ΑΓΡΟΤΕΚ, δίπλα στο νοσοκομείο της πόλης ζητούν με ανακοίνωσή τους πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία των γιατρών, των εργαζομένων του νοσοκομείου και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ζητούν να διαφυλαχθούν οι συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας και καλούν το δήμο Πύργου να σταματήσει αυτή η θλιβερή κατάσταση.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η απαράδεκτη μετατροπή του χώρου της πρώην ΑΓΡΟΤΕΚ από αμαξοστάσιο του Δήμου σε προσωρινό χώρο μεταφόρτωσης των απορριμμάτων  του Δήμου Πύργου, που βρίσκεται λίγα μέτρα από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου και την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ηλείας είναι προκλητική και ιδιαίτερα επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Νοσηλευόμενοι επισκέπτες και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, εργαζόμενοι και πολίτες της Διεύθυνσης Μεταφορών σε καθημερινή βάση βρίσκονται αντιμέτωποι με την αφόρητη δυσοσμία των χιλιάδων τόνων απορριμμάτων που συγκεντρώνονται, χωρίς καμία προφύλαξη και αδειοδότηση και τίθεται σοβαρό ζήτημα για την ανάπτυξη μολυσματικών ασθενειών, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Καλούμε άμεσα τον Δήμο Πύργου να σταματήσει την εναπόθεση των σκουπιδιών δίπλα στους εργασιακούς μας χώρους. Καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διασφαλισθούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 628 access attempts in the last 7 days.