30 διασωληνωμένοι ασθενείς σε λίστες αναμονής για τις ΜΕΘ

YΓΕΙΑ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

500 οι κλειστές κλίνες των Εντατικών Θεραπειών

[08:04,22/01]

 

 2.500 περίπου σοβαρά ασθενείς χάνουν την ζωή τους σε ετήσια βάση, επειδή δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν σε κάποια μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες τις περισσότερες ημέρες παρουσιάζουν πληρότητα 100%.

Τις προηγούμενες ημέρες η λίστα των διασωληνωμένων ασθενών που αναζητούσε ένα κρεβάτι έφτανε τα 30 άτομα, ενώ η οικογένεια ηλικιωμένης γυναίκας από την Πάτρα που είναι διασωληνωμένη έχοντας υποστεί ανακοπή και εγκεφαλικό, επί 5 ημέρες δίνει τον δικό της αγώνα για ένα κρεβάτι, με τον κίνδυνο να χάσει τον δικό της άνθρωπο να είναι ορατός.

Την ίδια ώρα στα Νοσοκομεία της χώρας, υπάρχουν 500 κρεβάτια με υπερσύγχρονο εξοπλισμό τα οποία είναι παροπλισμένα, όταν τα ακριβοπλήρωσε ο Ελληνικός λαός, επειδή τα εκάστοτε υπουργεία δεν έχουν προχωρήσει στην πρόσληψη 60 γιατρών και 250 νοσηλευτών, που απαιτούνται για την άμεση λειτουργία τους.

Ωστόσο οι αερομεταφορές και οι μετακινήσεις σοβαρά ασθενών από τα νησιά στην Αθήνα και από πόλη σε πόλη για την ανεύρεση κρεβατιού στην Εντατική μονάδα, κοστίζουν το πενταπλάσιο από ότι οι 300 αυτές προσλήψεις.

Τα στοιχεία κατ΄ επανάληψη έχει θέσει στο υπουργείο υγείας, τόσο η Ιατρική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας,  όσο και η Πανελλήνια Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, αλλά στου κουφού την πόρτα…όσο θέλεις χτύπα!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 638 access attempts in the last 7 days.