ΕΠΙΠΛΕΟΝ 450 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ

Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς να στελεχώσουν τα νησιά

Επιτακτική η πρόσληψη 45 ατόμων

[09:36,04/03/2015]

Προσπάθεια να στελεχωθούν τα περιφερειακά ιατρεία στις άγονες και απομακρυσμένες περιοχές του Αιγαίου με ιατρικό προσωπικό, καταβάλλει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, το οποίο αποφάσισε ακόμα και την προσφορά οικονομικών κινήτρων, ώστε να τους πείσει για να καλυφθούν τα δεκάδες κενά που υπάρχουν, ενόψει ακι της καλοκαιρινής περιόδου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, κ.Κόκκινου:

– Είναι θετική η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου να παρέχει από ίδιους πόρους ποσό μέχρι τετρακοσίων πενήντα (450 ) ευρώ για την διαμονή γιατρών στα μικρά νησιά

– Με την ενέργεια αυτή η Π.Ν.Α αντικαθιστά την κυβέρνηση και πρωτοπορεί στηρίζοντας το Κοινωνικό Κράτος

– Το μέτρο –μετά το πιλοτικό μέρος- θα λειτουργήσει και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να δείξουν  την  απαιτούμενη ευελιξία και να υπάρξει συνεργασία.

– Από ίδιους πόρους της Π.Ν.Α. δίδονται αυτά τα χρήματα  αλλά είναι αδύνατο να επωμιστεί  το σύνολο των αναγκών της δημόσιας υγείας των νησιών μας. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει άμεσα της ευθύνες της , η Π.Ν.Α να αναζητήσει νέους πόρους από το ΕΣΠΑ 2015-2020 και συγκεκριμένα από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο για στήριξη των θεμάτων υγείας, και φυσικά να συνεχίσουμε την διεκδικητική μας πορεία προς όφελος της κοινωνίας.

– Για την κατ εξαίρεση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού της Π.Ν.Α , ο Χ. Κόκκινος  τόνισε ότι το προσωπικό της Π.Ν.Α παρουσιάζει από το 2011 μέχρι σήμερα φθίνουσα πορεία( 2011: 530 υπάλληλοι ενώ το 2015: 450).

Σε συνδυασμό με το ότι δεν πραγματοποιούνται διορισμοί τα τελευταία χρόνια, αρκετοί υπάλληλοι οδεύουν προς συνταξιοδότηση και αρκετοί επίσης υπάλληλοι-που δεν κατάγονται από τα νησιά μας- επιδιώκουν να μετατεθούν στην περιοχή των συμφερόντων τους. Είναι επιτακτική η ανάγκη για έγκριση και πρόσληψη προσωπικού.

Η πρόταση για πρόσληψη σαράντα πέντε( 45) νέων υπαλλήλων είναι ρεαλιστική και λογική. Με δεδομένες τις ανάγκες το αίτημα μπορεί να φθάσει περί τους εξήντα (60) με εξήντα πέντε (65) υπαλλήλους.

 

www.patrastimes.gr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.