Αλ.Τσίπρας : Μέτρα για τον χώρο της Υγείας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Μέτρα για τον χώρο της Υγείας ανακοινώνει ο Αλ.Τσίπρας

Νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία

[11:18,02/04/2015]

Επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και μετά αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στις μονάδες Υγείας, καθώς και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όλης της χώρας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει προσλήψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας, μέτρα πάταξης της διαφθοράς στον τομέα της υγείας, αλλά και την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης των ανασφάλιστων πολιτών.

Πριν λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής ότι ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα αφορά μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία καταργείται το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, όπως έχει γράψει το patrastimes.gr.

Όπως αναφέρεται, «καταργούμε την αριθμ. Υ3Α/ΓΠ/οικ. 7829/Φ.15/1991 (ΦΕΚ 514/Β΄) κοινή υπουργική απόφαση “Καθορισμός αμοιβής εξέταστρων εξωτερικών ιατρείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων” στο σύνολό της, όπως ισχύει και την παράγραφο 1 της αριθμ. Υ3α/ΓΠ.οικ. 88618/11.09.2002 (ΦΕΚ 1223/Β’) κοινής υπουργικής απόφασης Καθορισμός αμοιβής στα Κέντρα Υγείας για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες, όπως αυτή ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

 

http://www.patrastimes.gr/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.