Δέσμευση καταθέσεων για 415 γιατρούς

Δέσμευση καταθέσεων για 415 γιατρούς Εντοπίστητκαν με ύποπτους λογαριασμούς

 

Εντοπίστηκαν με ύποπτους λογαριασμούς

 

Με δέσμευση καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων απειλούνται άμεσα εκατό γιατροί του ΕΣΥ. Ηδη, ο οικονομικός εισαγγελέας έχει στα «χέρια» του λίστα που έχει καταρτίσει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου με τα ονόματα 415 γιατρών του ΕΣΥ, που έχουν «ύποπτους» τραπεζικούς λογαριασμούς και εμβάσματα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι γιατροί είτε έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ είτε συμπεριλαμβάνονται στα 68 CD με τους μεγαλοκαταθέτες, δηλαδή έχουν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο.

Για τους πρώτους εκατό γιατρούς έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ο οποίος έδειξε ότι τα δηλωθέντα εισοδήματά τους στις περισσότερες περιπτώσεις απέχουν από τις καταθέσεις που έχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Μόλις υπογραφεί η σχετική Απόφαση, με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, ο έλεγχος θα πάει σε βάθος δεκαετίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τα πρώτα στοιχεία που έχει αλιεύσει το ΚΕΦΟΜΕΠ θεωρείται δεδομένη η δέσμευση λογαριασμών και θυρίδων με εντολή του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος έχει δώσει εντολή να «τρέξουν» οι έλεγχοι με ταχύτερους ρυθμούς. Βέβαια τα προβλήματα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι σημαντικά, με μεγαλύτερο τις ελλείψεις σε προσωπικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις είκοσι ελεγκτές έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο των 1.364.069 ΑΦΜ, που βρίσκονται στα CD της μεγάλης φοροδιαφυγής και με δεδομένο ότι απαιτούνται περίπου 115 ημέρες για να ολοκληρωθεί πλήρως μια υπόθεση, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να κλείσουν όλοι οι φάκελοι.

Παρά ταύτα, οι εισπράξεις από τα δύο μεγάλα ελεγκτικά κέντρα δεν είναι ευκαταφρόνητες. Από το ΚΕΦΟΜΕΠ έχουν εισπραχθεί ως τώρα περίπου 45 εκατ. ευρώ και θεωρείται βέβαιο ότι θα πιάσουν τον ετήσιο στόχο των 77 εκατ. ευρώ, ενώ το Κέντρο Ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει εισπράξει 253 εκατ. ευρώ, όντας και αυτό πολύ κοντά στον ετήσιο στόχο των 370 εκατ. ευρώ.

Στενή συνεργασία
Την ίδια ώρα, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ζήτησε πιο στενή συνεργασία από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, που είναι ο πρώτος φορέας που επέλεξε να συναντήσει, καλώντας τους οικονομολόγους του, λογιστές και φοροτεχνικούς του, να συμμετάσχουν στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου κατά της φοροδιαφυγής και κάνοντας λόγο για νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι θα δημιουργηθεί ειδική φόρμα για την κατάθεση προτάσεων για τη φορολογία, τόσο από φορείς όσο και από πολίτες, ενώ προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά σε όλη την Ελλάδα, «από πάνω προς τα κάτω», δηλαδή πρώτα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και μετά στις μικρότερες, ενώ δήλωσε ότι θα δοθεί έμφαση και στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος.των πλαστών ταμειακών μηχανών.

 

http://www.thebest.gr/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 597 access attempts in the last 7 days.