Οι γιατροί της Αχαΐας δίνουν “ζωή” στη Λέσβο

 – Βοήθησαν 24χρονη να γεννήσει στην παραλία – Τι λένε στο tempo24.gr – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

“ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ”

Καθημερινά οι γιατροί ζουν συγκλονιστικές στιγμές, ενώ αυτή που ξεχώρισε είναι ο τοκετός μιας γυναίκας στην παραλία.  Όπως είπε ο κ. Γιακουμής στην αποστολή έχουν λάβει μέρος 18 γιατροί. Παρά τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, τις ελλείψεις, τις απλήρωτες εφημερίες και την τεράστια κούραση των γιατρών, η προσφορά για τον συνάνθρωπο βρίσκεται πάνω απ όλα. Η βοήθεια των γιατρών της ΕΙΝΑ, χωρίς απολύτως κανένα προσωπικό όφελος, αποδεικνύει εμπράκτως την αγάπη για τον συνάνθρωπο και τον σκοπό για τον οποίον έδωσαν όρκο στην πολιτεία.

Η κοπέλα γέννησε 5 λεπτά μετά την αποβίβασή της στην ακτή, με τη βοήθεια μιας μαίας και μελών μιας ΜΚΟ από το Ισραήλ που βρίσκονται στην περιοχή, μαζί με τους εθελοντές γιατρούς από της ΕΙΝΑ.

Μητέρα και μωρό μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Εκεί οι γιατροί της Μαιευτικής Κλινικής υπέβαλαν μητέρα και βρέφος σε προληπτικές εξετάσεις. Και οι δύο χαίρουν άκρας υγείας, παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Το μωρό έχει βάρος 2,6 κιλά.

Όπως ειπε στον Αντέννα Πάτρας 105,3 ο γιατρός που συμμετέχει στην αποστολή της ΕΙΝΑ κ. Ματζουράνης οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές. “Ευχαριστώ τον Θεό που μπορώ να είμαι εδώ και να προσφέρω σε αυτούς τους ανθρώπους”, ειπε ο κ. Ματζουράνης εμφανώς συγκινημένος. 

‘Όπως ανέφερε ο κ. Ματζουράνης, οι περισσότεροι πρόσφυγες έχουν απώλεια συνείδησης και υποθερμία.

Η αποστολή των 18 γιατρών της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας επιστρέφουν αύριο το βράδυ.

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ: “Αν δεν ήμασταν εμείς το μωρό θα είχε πεθάνει”.

Μιλώντας στο tempo24.gr, o κ. Γιακουμής τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συντονισμού και οργάνωσης. “Αν δεν ήμασταν εμείς εκεί το μωρό θα είχε πεθάνει. Δυστυχώς δεν υπάρχει οργάνωση και ο κρατικός μηχανισμός είναι ανύπαρκτος. Επειδή το πρόβλημα αυτό θα συνεχιστεί για χρόνια πρέπει τώρα η κυβέρνηση να κάνει κάτι. Εκτιμώ ότι αν δεν έρχονταν εδώ στο νησί εθελοντές, τότε δεν θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι θα επιζήσουν. Φανταστείτε ότι το 40% των προσφύγων είναι παιδιά! Άρρωστα, παγωμένα, τρομαγμένα… Αν δεν υπάρχει υποδομή περίθαλψης και οργανωμένης φροντίδας τότε θα δούμε μπροστά μας τραγικές εικόνες”, τονίζει κ. Γιακουμής.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ!

Ο επικεφαλής της αποστολής και πρόεδρος της ΕΙΝΑ Τάσος Γιακουμής 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 720 access attempts in the last 7 days.