Το Αγρίνιο «βάζει λουκέτο» 27 Ιανουαρίου

 – Παλλαϊκός ξεσηκωμός για το νοσοκομείο και τις δομές υγείας της περιοχής

Κλειστες ακομα και οι καφετεριες και τα εμπορικα καταστηματα

Το Αγρίνιο βάζει λουκέτο την ερχόμενη Τετάρτη 27 του μήνα, ημέρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου για την υγεία στην περιοχή. 

Η συμμετοχή των φορέων που θα λάβουν μέρος στην συγκεκριμένη κινητοποίηση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς θα συμμετάσχουν οι περισσότερες κατηγορίες επαγγελματιών της πόλης. Για το λόγο αυτό, κλειστές θα είναι ακόμα και οι καφετέριες τις πρωινές ώρες και μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, στηρίζοντας και αυτοί από την πλευρά τους τον αγώνα των τοπικών φορέων της περιοχής για βελτίωση των συνθηκών υγείας, προεξάρχοντος του νοσοκομείου Αγρινίου αλλά και των άλλων δομών της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση

του συλλόγου καταστημάτων εστίασης και αναψυχής Αγρινίου: «Σε μία χρονική περίοδο που αξίες και ήθη έχουν απαξιωθεί, δεν μπορούμε να αφήσουμε το ζήτημα της ΥΓΕΙΑΣ των πολιτών στην τύχη του ή στα χέρια κάθε Υπουργού που κάθε φορά εξυπηρετεί διαφορετικά και πονηρά συμφέροντα.

Είναι γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια σε απόλυτο βαθμό. Η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας διαλύεται και οι μονάδες του ΠΕΔΥ συρρικνώνονται, οπότε οι ασφαλισμένοι αναζητούν περίθαλψη στην ιδιωτική υγεία πληρώνοντας από το υστέρημά τους.

Οι ανασφάλιστοι συνάδελφοι που κάθε μέρα ο αριθμός τους αυξάνεται, βιώνουν τραυματικά την καθημερινή επαφή τους με τις δημόσιες δομές υγείας.

Αυτονόητη απαίτηση και δικαίωμα όλων μας είναι να έχουμε ένα νοσοκομείο ανοικτό και πλήρως στελεχωμένο ώστε να λαμβάνουμε τις υπηρεσίες υγείας που μας αξίζουν και να πάψουμε να είμαστε ασθενείς «ταξιδευτές» στην Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Έτσι λοιπόν ο Σύλλογος Εστίασης Αγρινίου μαζί με τους εργαζομένους στην Υγεία, τους φορείς και τον Δήμο, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ τα μαγαζιά μας έως 15:00μ.μ. και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της πόλης.

Θεωρείται αυτονόητη η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην προσπάθεια αυτή! Η υγεία δεν είναι προς διαπραγμάτευση».

Κήρυξη στάσης εργασίας και από την ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας

Παράλληλα, την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι την λήξη του ωραρίου σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους ΟΤΑ του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Εξάλλου κατά την διάρκεια της τελευταίας σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί από την συντονιστική επιτροπή των φορέων που θα αναλάβουν την προετοιμασία και διοργάνωση του συλλαλητηρίου, τόσο ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, είχαν ανακοινώσει ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας αντίστοιχα θα παραμείνουν κλειστές στις 27 του μήνα.

Κλειστά θα είναι και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, ωστόσο τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες τροφίμων ξένων συμφερόντων αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά, όπως συνηθίζουν εξάλλου ακόμα και σε ημέρες γενικής απεργίας.

Πηγή: sinidisi.gr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 913 access attempts in the last 7 days.