ΑΡΜΑ: Χέρι – Χέρι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ & ΕΝΕ

 

«Χέρι- χέρι στα Αμφιθέατρα οι Συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ με τους εκπροσώπους της Ε.Ν.Ε, κατά του Νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Ε.Ν.Ε και το Νοσηλευτικό Κλάδο»

Δεν προλάβαμε να βγάλουμε ανακοίνωση για την «αφωνία» και τις υπόγειες συμφωνίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και των συνοδοιπόρων τους (ΜΕΤΑ) με τα παιδιά του Άδωνι και του Βορίδη, που είναι στη Διοίκηση της Ε.Ν.Ε, και τα γεγονότα μας επιβεβαίωσαν  πλήρως.

Σε Συνέλευση Σωματείου στη Κρήτη για την Αξιολόγηση, δόθηκε ο λόγος σε  στέλεχος της τοπικής Διοίκησης της Ε.Ν.Ε, ο οποίος μίλησε κατά των αλλαγών στην Ε.Ν.Ε, δήλωσε ότι με τη σύσταση του Κλάδου «τα πτυχία Τ.Ε υποβαθμίζονται και η Κυβέρνηση θα τους κάνει φροντιστές!!!» και να ξεσηκωθούμε ΟΛΟΙ ενάντια στο Νομοσχέδιο. Απέναντι σε αυτή τη τοποθέτηση, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν είπαν κουβέντα!!!, αλλά στήριξαν τις απόψεις του εκπροσώπου της Ε.Ν.Ε. Μάλιστα όλοι παρότρυναν τους Νοσηλευτές να συμμετέχουν στη διαβούλευση και να καταγγείλουν τις ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου.

Σε άλλη δε συνέλευση Σωματείου στη Κρήτη, μέλος του Γ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε τις ρυθμίσεις για το Κλάδο «δεν μπορείτε να συμμετέχετε οι  Δ.Ε στο κλάδο!!, σας κοροϊδεύει η Κυβέρνηση..». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος Γ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ, με ταξικό προσανατολισμό αυτός.., που κατήγγειλε τις ρυθμίσεις του Νόμου.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ, ήταν απέναντι στις διατάξεις για την Ε.Ν.Ε και το Κλάδο, ακυρώνοντας τις πάγιες διαχρονικές θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ για τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στην Ε.Ν.Ε και για τη σύσταση Κλάδου.

Αντί επιλόγου παραθέτουμε τις θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ για τα παραπάνω ζητήματα που η πλειοψηφία πλέον τις έχει ξεχάσει…

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΔΟ

 

Η πρόταση ήταν απάντηση στη πρόταση της Ν.Δ (Βορίδης-Γεωργιάδης) για σύσταση κλάδου μόνο ΠΕ-ΤΕ, σε Νομοσχέδιο 1 μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015!!!. Ήρθε 2 μήνες μετά τις «χαριστικές ρυθμίσεις» για την Ε.Ν.Ε και μετά 10 ημέρες πριν τις εκλογές έφερε και το Καθηκοντολόγιο Νοσηλευτών!!!.

Τότε που ο Βορίδης Νομοθετούσε χωρίς Διαβούλευση, έφερνε Προτάσεις μέσα σε μια νύχτα!!!(καθηκοντολόγιο Νοσηλευτών) , έφτιαξε ρυθμίσεις για να γίνουν οι εκλογές στη Ε.Ν.Ε όπως ήθελαν τα δικά του παιδιά, δεν θυμόμαστε να είχε διαμαρτυρηθεί η Διοίκηση της Ε.Ν.Ε, ούτε μίλησε, τότε, για Πραξικόπημα. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί, όταν η Δημοκρατία μας κτυπά τη πόρτα …

Αθήνα 19/12/2014 Αρ. Πρωτ: 3986. Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και βουλευτές Ν.Δ ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Ανεξάρτητοι βουλευτές.

Άρθρο 43: «Η παρ.1 του άρθρου 102 του Ν2071/1992(Α΄123)όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: Σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία και λοιπούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας συνιστάται Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»

 

 

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ν.Ε

 

ΑΘΗΝΑ 20/11/09  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 954

ΠΡΟΣ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 3ΗΣ  & 4ΗΣ ΥΠΕ

ΚΟΙΝ.:   1. ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

  1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Παράτυπες ενέργειες της δοτής Διοίκησης της ΕΝΕ        

Είναι πάγια τακτική της δοτής Διοίκησης της ΕΝΕ να απειλεί τους Νοσηλευτές με την επιβολή πειθαρχικών ποινών, επειδή αρνούνται την εγγραφή και ανανέωση της συνδρομής.

Η Διοίκηση της ΕΝΕ χρησιμοποιεί το νομικό πρόσωπο με ιδιοτέλεια για εξυπηρέτηση των λίγων και εκλεκτών της παρέας των και όχι για την προώθηση και προαγωγή του Νοσηλευτικού επαγγέλματος που οραματίζονται οι Νοσηλευτές.

Γι’ αυτό και εισπράττει αρνήσεις για εγγραφή και ανανέωση από τους Νοσηλευτές  που καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Η προσπάθειά τους έπρεπε να είναι με επιχειρήματα, και το έργο τους να πείθει τους Νοσηλευτές να συμμετέχουν και όχι να προσπαθούν  με απειλές και εκβιασμούς. Έως πρόσφατα είχαν συμμέτοχο στην  προσπάθεια αυτή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αφού προσέφεραν ως αντάλλαγμα την χειραγώγηση του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Γι’ αυτό και κατήργησε την γνωμοδότηση, κόλαφος στις μεθοδεύσεις τους,  του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για αναρμοδιότητα της ΕΝΕ στην επιβολή πειθαρχικών ποινών στους Νοσηλευτές που υπηρετούν στα Νοσοκομεία (αρχικά την αποδέχθηκε). Όμως η γνωμοδότηση επανεπικυρώνεται με νέα απόφαση της Υπουργού Υγείας κας Ξενογιαννακοπούλου μετά από παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ.

            Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τροποποίηση του Ν. 3252/2004 (Σύσταση Νομικού Προσώπου ΕΝΕ) στο Εκλογικό Σύστημα, στις αρμοδιότητες, στο ύψος της εγγραφής, στα διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας. Έτσι θα συμμετάσχουν όλοι οι Νοσηλευτές και θα εκλέξουν αντιπροσωπευτική Διοίκηση αντικαθιστώντας τους αυλοκόλακες της απελθούσας κυβέρνησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                                    ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα να υλοποιηθούν οι διαχρονικές διεκδικήσεις του Συνδικαλιστικού Κλάδου για μια Δημοκρατική Ε.Ν.Ε και τη δημιουργία Νοσηλευτικού Κλάδου, αφήνοντας κάποιους να διαπρέπουν στο άθλημα της κυβίστησης… Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Νοσηλευτές να στηρίξουν αυτό τον αγώνα και να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα για το ρόλο της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και των συνοδοιπόρων τους (ΜΕΤΑ).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 638 access attempts in the last 7 days.