Εξεταστική: Με δίωξη για εσχάτη προδοσία απειλεί τους βουλευτές υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ

ΚΕΕΛΠΝΟ

 

 

Προειδοποιεί με αυτόφωρη σύλληψη όσους διερευνήσουν το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ επικαλούμενη παράλληλη έρευνα στη Δικαιοσύνη. «Πρόκειται για εκπρόσωπο συμφερόντων» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει την περίοδο Αδ. Γεωργιάδη

 

 

Την αναστολή των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του μηχανισμού διανομής διαφημιστικής δαπάνης σε φίλια ΜΜΕ και πρόσληψης ημετέρων του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητεί υπάλληλος του κέντρου απειλώντας μάλιστα τους βουλευτές ότι εάν εξετάσουν την υπόθεση θα διωχθούν ακόμη και για «εσχάτη προδοσία».

 

Η υπάλληλος ισχυρίζεται ότι η υπόθεση δεν θα πρέπει να διερευνηθεί γιατί αφορά εκκρεμή ποινική διαδικασία και απειλεί ευθέως τους βουλευτές ακόμη και με σύλληψη. «Κάθε βουλευτής μέλος της επιτροπής σε περίπτωση που επιλαμβανόταν εν γνώσει του της διερεύνησης θεμάτων εκκρεμών ενώπιον των δικαστικών αρχών θα τελούσε διαρκώς εξακολουθητικά κάθε ημέρα και ώρα συνεδρίασης της επιτροπής αυτή το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας» αναφέρει στην επιστολή της. Σημειώνει, μάλιστα, ότι το «έγκλημα» είναι αυτόφωρο απειλώντας δηλαδή τους βουλευτές με σύλληψη ακόμη και εντός της Βουλής από την Φρουρά του κοινοβουλίου.

Την επιστολή της υπαλλήλου αποκάλυψε στην Εξεταστική ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς εγείροντας μάλιστα θέματα νομιμότητας της επιτροπής. Στην αντίπερα όχθη, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την υπάλληλο «εκπρόσωπο κύκλου συμφερόντων» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ουσιαστικά εκπροσωπεί τα -πολιτικά ή μη- πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε, πάντως, ομοφώνως να παραπέμψει την επιστολή στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής προκειμένου να γνωματεύσει σχετικά.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Αμαρτωλή, σκανδαλώδης και βορβορώδης η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το σκάνδαλο θα διερευνηθεί υπογραμμίζοντας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ κυρίως επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη μοίραζε εκατομμύρια διαφημιστικής δαπάνης σε «σε sites, εφημερίδες και εταιρείες με κομματικούς φίλους και συγγενείς». Επισήμανε, μάλιστα, ότι οι περισσότερες εταιρείες που διαφήμιζαν το ΚΕΕΛΠΝΟ έπαιρναν χρήματα για την προβολή διαφημιστικών σποτ που όμως σύμφωνα με το νόμο θα όφειλαν να τα προβάλλουν δωρεάν. Ο κ. Λάππας ανέφερε, επίσης, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έπαιξε ένα «παιχνίδι συμβάσεων» δήθεν αγοράς υλικών με συναλλαγές εκατομμυρίων προς εταιρείες που δεν είχαν καν έδρα. Κατήγγειλε, επίσης, διορισμούς «από το παράθυρο» υπαλλήλων με πλαστά πτυχία και άσχετες ειδικότητες οι οποίοι λίγες ημέρες αργότερα μετακινούνταν στο υπουργείο Υγείας.

 

Πηγή: NEWS 24|7

 

 

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.