ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΩΛΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Μέσω Διαδικτύου

 

 

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνέλαβε σε περιοχή της Αττικής 38χρονο ημεδαπό για προώθηση και πώληση παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, μέσω διαδικτύου. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σχετικά με την ύπαρξη ιστοσελίδων, λογαριασμών-προφίλ σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και αγγελιών σε ιστοτόπους αγοραπωλησιών, οι οποίες διαφήμιζαν, προωθούσαν και διέθεταν προς πώληση πλήθος παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων.

Κατόπιν σχετικής έρευνας, την οποία συνέδραμε και εμπειρογνώμονας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του 38χρονου όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.807 δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων, 749 σκευάσματα υπό τη μορφή «gel», 50 αναβολικά δισκία κ.α.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), με ανακοίνωσή του επισημαίνει για ακόμα μια φορά ότι ο μοναδικός ασφαλής χώρος διάθεσής όλων των φαρμακευτικών σκευασμάτων είναι τα νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία. «Είναι λυπηρό να επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας για την ανεξέλεγκτη διάθεση μέσω διαδικτύου σκευασμάτων και γι αυτό θα πρέπει τα καταναλωτικό κοινό να ιδιαίτερα προσεκτικό», τονίζει ο ΠΦΣ και συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία για το έργο που επιτελεί στη πάταξη τέτοιων φαινόμενων.

 

www.healthdaily.gr

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 599 access attempts in the last 7 days.