Νοσοκομείο Σαντορίνης- ένας εντυπωσιακός απολογισμός

Νοσοκομείο Σαντορίνης

Μπορούν οι αριθμοί να αποτυπώσουν μια πραγματικότητα;. Τις περισσότερες φορές ναι. Γιατί είναι ψυχροί, ακριβείς και αδιάφοροι για το τι αποτυπώνουν. Στην περίπτωση του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, καταγράφουν κάτι που μάλλον θα έπρεπε να θορυβήσει τους τοπικούς Γκρούεζες (ένας μάλιστα, αναγνώρισε τον εαυτό του στα γραφόμενα της Santonews και δεν τον διέψευσα), αλλά και τους “κατεπάνω” (βυζαντινός όρος που προσδιόριζε ανώτερο αξιωματούχο) που έβαζαν (τσάμπα, όπως αποδείχτηκε) τις νταλίκες να μαρσάρουν.

Δεν είναι μόνο το ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης, δέχτηκε σχεδόν 60.000 περιστατικά και ασθενείς στον πρώτο χρόνο λειτουργίας. Είναι που έφερε 53 νέες ζωές στον κόσμο. Έγιναν παράλληλα, 229 “άσηπτα χειρουργεία”. Δηλαδή σοβαρές περιπτώσεις (αν και ο μέγας γλωσσολόγος Τζήμερος μάλλον διαφωνεί στον όρο). Και εντάξει. Ας μη μιλήσουμε για ζωές. Άλλωστε οι Γκρούζες ενδιαφέρονται μόνο για το κόμμα και τους πολιτικούς τους πάτρωνες. Πάτρωνες!. Ναι!.

Μεταφράστε, σε λεφτά. Πόσα γλίτωσε κάθε μια από τις 53 οικογένειες που είδαν τα παιδιά τους να έρχονται στον κόσμο, στον τόπο τους. Πόσα οι χειρουργηθέντες που εκτός από τα εξάμηνα αναμονής σε κεντρικά Νοσοκομείο, έμειναν, χειρουργήθηκαν και σε λίγες μέρες ήταν σπίτι τους. Με το γιατρό να είναι δίπλα και τα έξοδα μετάβασης, παραμονής και επιστροφής να μένουν στην σχεδόν άδεια τσέπη τους.

Με 33 γιατρούς στο δυναμικό. Όποιος θυμάται τον ηρωισμό των λιγοστών του Κέντρου Υγείας, καταλαβαίνει. Με 155 άτομα προσωπικό. Με 330 αξονικές τομογραφίες (αυτές σε ελάχιστους μήνες). Και φανταστείτε, ο Δήμος Θήρας να ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις που ως άλλος ποιητής Φανφάρας, αναλάμβανε για τη στέγαση (από το “εγγυημένο” εκατομμύριο, έπεσε στις 155.000 και δεν έδωσε καν τις 25.000, τελικά. Αν θέλουν χαρτιά, τους τα δίνω).

Φιλελευθερισμός, Γκρουεζικού και Γκορτσικού τύπου. Που ηττάται και στο επίπεδο των αριθμών. Ας μείνει με την ξινίλα.

ΠΗΓΗ: Docmed

 

 

  • Stars
Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 602 access attempts in the last 7 days.