Συναγερμός για διαρροή επικίνδυνου αερίου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών

Πώς έγινε το ατύχημα- Σε εξετάσεις θα υποβληθεί μια γυναίκα

ΕΜΑΚ

 

ΝΕΟΤΕΡΟ: Την κινητοποίηση ειδικής ομάδας της 6ης ΕΜΑΚ προκάλεσε διαρροή υλικού σε εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ μία γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο εργαστήριο, θα υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, τη στιγμή που γινόταν η τοποθέτηση αντικειμένου μέσα στο εργαστήριο, υπό αδιευκρίνιστα αίτια, υπήρξε διαφυγή από το κύριο φιαλίδιο το οποίο προστατεύεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει οσμή στον χώρο και ως εκ τούτου να διαπιστωθεί από όσους βρίσκονταν στο εργαστήριο, ότι υπήρχε διαρροή.

Αμέσως μετά εκκενώθηκε ο χώρος και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ουσία που υπήρχε μέσα στο φιαλίδιο, κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη.

Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ, εξοπλισμένοι με προστατευτικές στολές, περισυνέλλεξαν το υλικό και έκαναν απολύμανση του χώρου, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες καταστάσεις. 

Ο χώρος του εργαστηρίου παραμένει εκκενωμένος.

 

ΝΕΟΤΕΡΟ: Το ατύχημα έγινε στα προκλινικά εργαστήρια.  Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας λόγος ανησυχίας αφού η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και η εφαρμογή όλων των κανόνων ασφαλείας, απέτρεψαν τα χειρότερα, ενώ όπως λέει στο tempo24 o αντιπρύτανης Δημοσθένης Πολύζος, δεν κινδύνεψε κανένας.

 

ΝΕΟΤΕΡΟ: Η διαρροή έγινε από ένα φυαλίδιο από τα σημεία που φυλάσσονται οι παράγοντες στα εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Άνδρες της Πυρτοσβεστικής περισυνέλεξαν το φυαλλίδιο για να καταστραφεί με βάση ειδικό πρωτόκολλο που τηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις  και έχουν ανοίξει τα  παράθυρα να αεριστεί ο χώρος. Η διαρροή έγινε σε εργαστήριο του δευτέρου ορόφου του κεντρικού κτιρίου της Ιατρικής.

 

Μεγάλη επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα σε εξέλιξη, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρατηρήθηκε διαρροή αερίου, το οποίο χαρακτηρίζεται επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει άντρες της ΕΜΑΚ του ειδικού τμήματος της ΡΒΧΟ, και προσπαθούν φορώντας ειδικές στολές, να συλλέξουν τα θραύσματα αλλά και να σταματήσουν την διαρροή του επικίνδυνου αερίου απο φυαλίδιο.

 

ΠΗΓΗ:  http://tempo24.news/

Δημόσια Υγεία
  • Stars
Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 597 access attempts in the last 7 days.