ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ…

 

Το να θελήσει να είναι κάποιος υποψήφιος για τη θέση του εκπροσώπου των γιατρών στο Δ.Σ. του νοσοκομείου μπορεί να αιτιολογηθεί με πολλούς λόγους. Και κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα…

Ο κάθε υποψήφιος έχει τους δικούς του λόγους,  στόχους και βλέψεις. Ανάλογα διαμορφώνεται ο τρόπος και η στρατηγική με την οποία θα διεκδικήσει την ψήφο των συναδέλφων.  Ο κάθε υποψήφιος  προσπαθεί να εντοπίσει αυτά που θεωρεί «αδύναμα σημεία» στους αντιπάλους του για να πετύχει τα βέλτιστα πλήγματα εναντίον τους και το μέγιστο όφελος για τη δική του υποψηφιότητα. Και είναι αυτονόητο ότι οι πλέον ευάλωτοι είναι όσοι έχουν κάτι που θα προτιμούσαν να κρύψουν.

Τα παραπάνω όμως δεν με αφορούν και δεν με αγγίζουν. Όλοι μας έχουμε διαγράψει την πορεία μας διαχρονικά, κάποιοι για δεκαετίες και άλλοι για λιγότερο. Όλοι μας έχουμε εκφράσει ιδεολογικές και άλλες θέσεις – κάποιοι σταθεροί στις ιδέες τους και κάποιοι πιο «ευέλικτοι». Είναι τα ηθικά κριτήρια των ψηφοφόρων που θα μας κρίνουν για τις θέσεις μας κι αυτό είναι κάτι το μάλλον υποκειμενικό – πολλοί θα κρίνουν κομματικά ή με κάποια ανάλογα κριτήρια και μόνο, παρά να ασχοληθούν με την ουσία της κάθε υποψηφιότητας.

Η θέση του εκπροσώπου των γιατρών στο Δ.Σ. κατά την προσωπική μου πάντα άποψη έχει ΕΝΑ και μοναδικό σκοπό: την ηθική, έντιμη και σταθερή έκφραση της βούλησης των νοσοκομειακών γιατρών και ΜΟΝΟ. Η θεσμική αυτή θέση δεν είναι για όσους αναζητούν να προβληθούν ούτε για να έχουν τη δυνατότητα συνδιαλλαγής με την εκάστοτε Διοίκηση! Δεν είναι μια θέση για την εξυπηρέτηση κομματικών, πολιτικών, «συντεχνιακών» ή άλλων στόχων. Για το «παραδοσιακό δίλημμα» εκπρόσωπος ΕΣΥτης ή ΔΕΠήτης έχω ήδη εκφράσει την άποψη ότι πρόκειται για τακτική συσπείρωση ψήφων παρά για ουσιαστικό ζήτημα. Ο έντιμος εκπρόσωπος θα πρέπει να εκφράζει το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών!

Ο κάθε υποψήφιος προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του με βάσει δηλώσεων για το τι προτίθεται να πράξει αν εκλεγεί. Ως υποψήφιος θέλω να σας ενημερώσω για τα όσα ΔΕΝ θα κάνω:

  • Δεν θα εξυπηρετήσω κανένα ρουσφετολογικό αίτημα απ’ όποιον κι αν προέρχεται.
  • Δεν θα επιτρέψω να περάσει ασχολίαστη και χωρίς αντίδραση καμία αυθαιρεσία ανωτέρων (ιεραρχικά) σε βάρος κανενός υφιστάμενου οποιουδήποτε εργασιακού χώρου και κλάδου.
  • Δεν θα απαξιώσω κανένα αίτημα οποιουδήποτε κλάδου. Αν όμως δεν είναι δίκαιο και ηθικό δεν θα το στηρίξω.
  • Δεν θα συναινέσω στη συγκάλυψη οποιασδήποτε τεκμηριωμένης υπόθεσης διαφθοράς, κακοδιαχείρισης, ή παράνομων πράξεων (λ.χ. υπερσυνταγογράφηση, χρηματισμός κ.ά.) που θα απασχολήσει το Δ.Σ.
  • Δεν θα συναινέσω σε οποιαδήποτε ρεβανσιστική, εκδικητική ή κομματικά υποκινούμενη μετακίνηση οποιουδήποτε εργαζόμενου. Μοναδικό κριτήριο: να είναι ορθή, ηθική, πλήρως τεκμηριωμένη, αιτιολογημένη, νόμιμη και με στόχο την βέλτιστη και εύρυθμη λειτουργία.
  • Δεν θα συναινέσω σε καμιά απόφαση η οποία με βρίσκει ηθικά αντίθετο ούτε θα ψηφίσω ποτέ «λευκό» για να μη δυσαρεστήσω τη Διοίκηση ή όποιον άλλον.
  • Δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος και ποτέ δεν ήμουν για λόγους αρχής. Συνεπώς οι προσωπικές μου αντιλήψεις δεν δεσμεύονται από κομματικά κριτήρια.

Τα παραπάνω δεν είναι υπονοούμενα κατά των συνυποψήφιών μου οι οποίοι άλλωστε είναι επίσης γνωστοί για τις σταθερές θέσεις τους – ή έστω τις προ ετών θέσεις τους…

Αυτά για ενημέρωση και μόνο. Ποτέ δεν έκανα προεκλογικές «γύρες» σε κλινικές και διαδρόμους και ούτε θα κάνω τώρα. Δεν είμαι της πασαρέλας οπαδός. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ποιος είμαι και εκτιμούν τις αρχές μου και τη συνέπεια δεκαετιών. Μου αρκεί η ψήφος ανθρώπων που εκτιμώ. Οι παλαιότεροι συνάδελφοι γνωρίζουν ποιος είμαι και τι πρεσβεύω και αυτό μου αρκεί. Άλλωστε «όποιος λέει αλήθειες δεν μπορεί να έχει πολλούς φίλους» που είχε πει ο Λένον. 

 

Με εκτίμηση
Κώστας Γιαννάκενας

 

Άρθρα
  • Stars
Sending
User Review
5 (1 vote)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.