ΣΕΥΥΠ: 67 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Για σκάνδαλα στην Υγεία την περίοδο 1997-2014

Σταύρος Ευαγγελάτος

 

Εξήντα επτά εκθέσεις ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) κατέθεσε ως αποδεικτικά στοιχεία για τα σκάνδαλα στην Υγεία την περίοδο 1997-2014 ο επικεφαλής του Σώματος Σταύρος Ευαγγελάτος, κατά τη δεύτερη συμπληρωματική κατάθεσή του, χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Ευαγγελάτος μίλησε αναλυτικά για τον τρόπο προμήθειας συγκεκριμένων υλικών από ορισμένα νοσοκομεία, με βάση κοινές υπουργικές αποφάσεις. Ανέφερε δε και διατάξεις νόμου του 2009 και του 2010, βάσει των οποίων οι προμήθειες αυτές θεωρούνται ότι έγιναν νόμιμα, προχωρώντας τη διαδικασία της αποπληρωμής των προμηθευτών οι οποίοι είχαν επιλεγεί με απευθείας αναθέσεις.

Επίσης, έκανε αναφορά στον τρόπο τιμολόγησης των υλικών, τα οποία -όπως είπε- «ήταν σε πενταπλάσιες τιμές σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιφέροντας ζημία για το ελληνικό Δημόσιο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν υπήρχε άλλη πολιτική απόφαση».

Σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Ευαγγελάτος ανέφερε ότι βρισκόταν εκτός του δημοσίου λογιστικού, είχε αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ δεν είχε και λογιστήριο. Επίσης, δεν υπήρχαν κριτήρια στις προσλήψεις, και υπήρχαν συγκεκριμένες «τρύπες» που έχουν καταγραφεί, όπως είναι η διαφημιστική δαπάνη, για την οποία τόνισε ότι δεν επιβεβαιώθηκε καν ότι τα επίμαχα διαφημιστικά σποτάκια όντως προβλήθηκαν στα συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν ο κ. Ευαγγελάτος έθεσε ερώτημα για τη συμμετοχή στην επιτροπή του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου, καθώς ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης την περίοδο 2007-2009, περίοδο κατά την οποία έχουν καταγραφεί σημαντικά ζητήματα σε σχέση με το φάρμακο, τις τιμές και τις προμήθειες.

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η κατάθεση της προέδρου του ΕΟΦ, καθηγήτριας Κατερίνας Αντωνίου, η οποία αναμένεται εξειδικευμένα να απαντήσει σχετικά με τα θέματα της προμήθειας, τιμολόγησης και διανομής του φαρμάκου

 

ΠΗΓΗ: www.healthdaily.gr

Διαφθορά
  • Stars
Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 740 access attempts in the last 7 days.