Πολάκης: Καταγγέλλω την Αρχή που για χάρη της Siemens μπλόκαρε τον εξοπλισμό των νοσοκομείων της Αττικής

Παύλος Πολάκης

 

Δημόσια καταγγελία απηύθυνε κατά της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ο Παύλος Πολάκης, κατηγορώντας την για πρωτοφανές μπλοκάρισμα της αγοράς εξοπλισμού σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, μετά από ένσταση και της Siemens.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Δημήτρη Λαμπρούλη, ο αν. υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Καταγγέλλω δημόσια τι έγινε με την Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών. Να τραβάς τα μαλλιά σου…». Εξήγησε δε πως για πρώτη φορά υπήρξε προγραμματική συμφωνία για την χρηματοδότηση του εξοπλισμού των νοσοκομείων από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως διεξήχθη σχετικός διαγωνισμός παρά του ότι «μπήκαν λυτοί και δεμένο» για να τον σταματήσουν. Ως προς τις δικλείδες ασφαλείας, ο κ. Πολάκης επισήμανε πως κάθε εταιρία που θα μειοδοτούσε, θα υπέγραφε υπεύθυνη δήλωση διαβεβαιώνοντας πως το εκάστοτε μηχάνημα θα πληρούσε τις ανάλογες προδιαγραφές και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την ταχύτερη παραλαβή των μηχανημάτων από τα νοσοκομεία. Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα του, μέσω μίας «προκλητικής απόφασης» της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ανεστάλη ο διαγωνισμός, λόγω της προσφυγής δύο εταιριών, με τη μία εξ αυτών να είναι η Siemens!

«Και τι βγαίνει και λέει; Όχι, να μην γίνει έτσι γιατί μπορεί να έχουμε δημόσιο συμφέρον, αλλά υπάρχει και το συμφέρον της εταιρίας, η οποία θα κάνει γνωστή την τιμή…» ανέφερε σε έντονο ύφος ο κ. Πολάκης, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι η εν λόγω Αρχή έβαλε στην ίδια ζυγαριά το δημόσιο συμφέρον με αυτό της εταιρίας.

Οργή Πολάκη και για τη διατήρηση των υπεργολαβιών

Προηγουμένως, ο κ. Πολάκης επέκρινε τον τρόπο που δικαστικοί λειτουργοί προσπαθούν να συντηρήσουν με κάθε τρόπο το καθεστώς των υπεργολαβιών για υπηρεσίες καθαριότητας στα νοσοκομεία της χώρας, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα όπως αυτό στο «Αττικόν». «Εκεί είχαμε προσλάβει (σ.σ. υπαλλήλους καθαριότητας) και λένε απολύστε τους…» αφηγήθηκε, καλώντας ανοιχτά τα μέλη του ΚΚΕ να παρέμβουν κινηματικά κατά αυτών των αποφάσεων και πρακτικών.

 

ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/

Καταγγελίες
  • Stars
Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 520 access attempts in the last 7 days.