ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Υπομονή… έρχονται τα πορίσματα

Μαρία Παπασπύρου - Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

 

ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ κλήθηκε τελικά προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου (φωτογραφία). Προηγήθηκαν οι καταγγελίες των ελεγχόμενων από το ΣΟΕΕ (Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου) υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τις καταγγελίες αυτές υιοθέτησε με ανακοίνωση και δημόσιες τοποθετήσεις ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος και ζήτησε την κλήση της κ. Παπασπύρου.

Το ίδιο ζήτησαν και εκπρόσωποι της Ν.Δ., οι οποίοι επίσης φαίνεται να υιοθετούν καταγγελίες προσώπων που ελέγχονται για πράξεις που τέλεσαν ενώ υπηρετούσαν στον συγκεκριμένο φορέα. Αναμένεται με ενδιαφέρον η ενημέρωση της γενικής επιθεωρήτριας, ενώ προκαλεί ιδιαίτερη απορία το πώς π αξιωματική αντιπολίτευση, με κίνδυνο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, εκ των προτέρων υιοθετεί καταγγελίες πριν ακόμα δει τα ολοκληρωμένα πορίσματα των επιθεωρητών, τα οποία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, έχουν ήδη αποσταλεί και βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα.

Όπως είχε αναφέρει η γενική επιθεωρήτρια μιλώντας στην ΕΡΤ 09/4/2018): «Έχουμε όλα τα στοιχεία για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι 12 επιθεωρητές που έχω, και που τους βρήκα εδώ από τη θητεία του κ. Ρακιντζή, θα απαντήσουν μετά πορίσματά τους. Τα έχουμε βρει όλα και οι μαρτυρίες επιβεβαιώνουν τα έγγραφα. Ας περιμένουν να δουν το πόρισμα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δίκες στα ΜΜΕ. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα».

Είναι άγνωστο επομένως γιατί με τόση ανυπομονησία σπεύδουν όχι μόνο οι ελεγχόμενοι αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγείλουν εκ των προτέρων τα πορίσματα των ανεξάρτητων ελέγχων των επιθεωρητών, πριν ακόμα ο εισαγγελέας ασκήσει τις όποιες διώξεις. Παραμένει επίσης ανεξήγητο γιατί σε προηγούμενους ελέγχους των ίδιων επιθεωρητών, που είχαν τόσα πολλά επιβαρυντικά στοιχεία για τον αμαρτωλό φορέα, δεν ίδρωσε κανενός το αυτί… 

Α.Ψ.

ΠΗΓΗ

Διαφθορά
  • Stars
Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 288 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: