Πάτρα:Τέλη Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη του γιατρού που φέρεται να έκλεισε το οξυγόνο στον ασθενή

Πρωτόδικα αθωώθηκε, ωστόσο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών τον καταδίκασε

 

 

 

Στα τέλη Ιουνίου θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του γιατρού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Πρωτόδικα αθωώθηκε, ωστόσο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών τον καταδίκασε.

Ο ίδιος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, το οποίο ακύρωσε λόγω κακοδικίας την απόφαση του Εφετείου και τον παρέπεμψε σε νέα δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο γιατρός κατηγορείται ότι τον Δεκέμβριο του 2002 προκάλεσε τον θάνατο ασθενούς “κλείνοντας του δύο φορές το οξυγόνο”.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης του γιατρού που ανέφεραν ότι βοήθησε τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου στο οποίο εργαζόταν. Μάλιστα αναφέρθηκε, ενώπιον του δικαστηρίου, από μάρτυρα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει ηθικές αξίες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο ασθενής βρισκόταν στη μονάδα εντατικής του νοσοκομείου για 66 μέρες και σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων που δούλευαν στο νοσοκομείο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο ασθενής είχε έναν πνεύμονα και παρουσίασε κολπική μαρμαριγή, σηπτικά και εγκεφαλικά επεισόδια. Χαρακτηριστικά και σύμφωνα με μάρτυρες από τα νοσοκομείο ο ασθενής ήταν βαριά άρρωστος.

Συνάδελφοι του κατηγορούμενου που συνεργάστηκαν μαζί του στο νοσοκομείο έκαναν λόγο για έναν γιατρό που πραγματικά ενδιαφερόταν και για τους ασθενείς αλλά και για την εικόνα του νοσοκομείου.

Από την άλλη, κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα και ότι είχε νοσηλευτεί γι΄αυτό το λόγο σε νοσοκομείο.

Πώς έφτασε η υπόθεση στα δικαστήρια

Στο δικαστήριο διαβάστηκαν και καταθέσεις που δόθηκαν στο Πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ανάμεσα τους και αυτή της κόρης του ασθενούς. Είχε αναφέρει ότι την κάλεσαν από το νοσοκομείο και αφού τη συλλυπήθηκαν της είπαν ότι τον πατέρας της τον σκότωσε ο γιατρός και ότι δεν άντεχαν τις τύψεις.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει, της είπαν ότι ήταν η τέταρτη φορά που ο κατηγορούμενος έκανε κάτι τέτοιο. Της ζήτησαν να βάλει δικηγόρο για να κινηθεί δικαστικά και ότι θα τη στήριζαν.

*Η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του κατηγορούμενου

 Κωνσταντίνα Τσίχλα

 

ΠΗΓΗ

Ποινικά
  • Stars
Sending
User Review
5 (1 vote)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 288 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: