ΟΚΤΩ ΝΕΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2018

Μέσα στα Γενικά Νοσοκομεία

 

Ψυχιατρική πτέρυγα

 

Ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση του Τομεοποιημένου Σχεδιασμού Ανάπτυξης των Μονάδων Ψυχικής Υγείας», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη νέων δημόσιων δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Υγείας.

Κατά την εισήγηση του ο υπ. Υγείας, ανέφερε ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, κατάφερε να κρατήσει όρθιες τις δημόσιες δομές κάνοντας στοχευμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, διασφάλισε τη χρηματοδότηση των ΑΜΚΕ και προχώρησε στον έλεγχο τους από ορκωτούς λογιστές, ενώ νομοθέτησε τη διοικητική μεταρρύθμιση και την τομεοποίηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Τόνισε ακόμα ότι το τελευταίο διάστημα λειτούργησαν 3 νέες ψυχιατρικές κλινικές σε γενικά νοσοκομεία (Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά και Κόρινθο) ενώ εντός του 2018 θα λειτουργήσουν άλλες 8 τέτοιες κλινικές ενηλίκων και επιπλέον 4 παιδοψυχιατρικές (Τρίπολη, Καραμανδάνειο Πάτρας, Ιωάννινα, Ασκληπιείο Βούλας).

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, σημείωσε ότι η έκθεση που παρουσιάστηκε στην ημερίδα, αποτελεί ένα εισαγωγικό κείμενο που αποτυπώνει τη σημερινή κατάσταση στην ψυχική υγεία, το οποίο θα εμπλουτιστεί από τις προτάσεις και τις εισηγήσεις των επιστημονικών φορέων και των εργαζομένων για να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αναπτυχθεί σε ορίζοντα τετραετίας με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Υφαντής, καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου που επιτέλεσε η ειδική ομάδα εργασίας του υπ. Υγείας, είπε ότι έδωσε βάρος στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών ψυχικής υγείας, επεξεργάστηκε και διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ ένα ολοκληρωμένο πλάνο ανάπτυξης ψυχιατρικών υπηρεσιών, έκλεισε τις εκκρεμότητες με το προηγούμενο σύμφωνο Andor- Λυκουρέντζου, εκπόνησε ένα συνεκτικό σχέδιο προώθησης της από-ασυλοποίησης σε συνεργασία με το υπ. Εργασίας και επεξεργάστηκε τη σύνταξη του νόμου 4461/2017.

 

ΠΗΓΗ

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 638 access attempts in the last 7 days.