Γιατροί και νοσηλευτές του Ευαγγελισμού διέκοψαν μόνοι τους τις άδειες για να σώσουν τραυματίες από τις φωτιές

 

Το βράδυ της Δευτέρας τα ασθενοφόρα έμπαιναν το ένα μετά το άλλο στον προαύλιο χώρο του Ευαγγελισμού. Σχεδόν 79 άνθρωποι με εγκαύματα και με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες να τους κρατήσουν στη ζωή.

Το τηλέφωνο δεν χρειάστηκε να χτυπήσει από την πλευρά της διοίκησης για να επιστρέψουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έλειπαν με την καλοκαιρινή τους άδεια. Ο ένας μετά τον άλλο γύριζαν για να σώσουν τους συνανθρώπους τους.

Δεν έφυγε κανείς εκείνη τη νύχτα, ούτε άφησε την κούραση να τον καταβάλει. Έμειναν με σκοπό να επουλώσουν τις πληγές της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Σήμερα επισκέφθηκε το νοσοκομείο ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός και ενημερώθηκε από την διοίκηση για την εξέλιξη της υγείας των ασθενών. Ο κ. Ξανθός, αναφερόμενος στον μηχανισμό του εθνικού συστήματος υγείας, τόνισε: «Το σύστημα υγείας ανταποκρίθηκε σ’ αυτήν την πρόκληση χάρη στο φιλότιμο των γιατρών και του προσωπικού».

Μαζί με τον υπουργό, τους ασθενείς επισκέφθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος τους απηύθυνε την στήριξη της Εκκλησίας.

Αυτή την στιγμή νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό 23 άτομα εκ των οποίων οι 6 είναι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: koutipandoras.gr

Αλληλεγγύη
  • Stars
Sending
User Review
5 (1 vote)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 214 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: