Ουσία της μαριχουάνας ‘’όπλο’’ κατά της ψύχωσης

Μια δόση κανναβιδιόλης, δρα στον εγκέφαλο έτσι ώστε να μειώνει ψυχωσικά συμπτώματα, έδειξε έρευνα.

 

Κάνναβη

 

Η ουσία κανναβιδιόλη (CBD), εκχύλισμα που λαμβάνεται από την κάνναβη, φαίνεται πως μειώνει τα ψυχωσικά συμπτώματα, περιορίζοντας τις ανωμαλίες στην εγκεφαλική λειτουργία, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές του King’s College London, ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι μια δόση CBD, δρα στον εγκέφαλο έτσι ώστε να μειώνει ψυχωσικά συμπτώματα. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of the American Medical Association Psychiatry.

Ο Dr. Sagnik Bhattacharyya, του King’s College, δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για ασφαλή αγωγή για νέους σε κίνδυνο ψύχωσης. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της κανναβιδιόλης είναι ότι είναι ασφαλής και φαίνεται να είναι πολύ καλά ανεκτή κάνοντάς την, με ορισμένους τρόπους, ιδανική αγωγή.

Ο ερευνητής δήλωσε ότι τα αποτελέσματα άρχισαν να ξεδιπλώνουν τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς από ένα νέο φάρμακο που δρα με εντελώς διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα παραδοσιακά αντιψυχωσικά.

Μελετήθηκαν 52 άνθρωποι 25-33 ετών, που δεν είχαν ακόμα διαγνωστεί με ψύχωση αλλά εμφάνιζαν ψυχωσικά συμπτώματα και 19 υγιείς ως ομάδα ελέγχου, μεταξύ  2013 και 2016. Μια δόση δόθηκε σε 16 συμμετέχοντες, ενώ 17 έλαβαν placebo.

Χρησιμοποιήθηκε μαγνητική τομογραφία, ενώ οι συμμετέχοντες εκτέλεσαν εργασία μνήμης που ενέπλεκε 3 περιοχές του εγκεφάλου που είναι γνωστό πως εμπλέκονται στην ψύχωση.

H εγκεφαλική δραστηριότητα σε συμμετέχοντες με κίνδυνο ψύχωσης ήταν μη φυσιολογική σε σύγκριση με τους υγιείς. Μεταξύ όσων έλαβαν κανναβιδιόλη, η μη φυσιολογική εγκεφαλική δραστηριότητα ήταν λιγότερο σοβαρή σε σχέση με αυτούς που έλαβαν placebo.

 

Πηγή: https://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/fullarticle/2697762

 

Ψυχική Υγεία
  • Stars

Φαρμακευτική κάνναβη

Η ουσία κανναβιδιόλη (CBD), εκχύλισμα που λαμβάνεται από την κάνναβη, φαίνεται πως μειώνει τα ψυχωσικά συμπτώματα, περιορίζοντας τις ανωμαλίες στην εγκεφαλική λειτουργία, αναφέρει νέα έρευνα.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 284 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: