Φάρμακο επιβράδυνε τη συρρίκνωση εγκεφάλου στην πολλαπλή σκλήρυνση

Tα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και δείχνουν προς πιθανή νέα θεραπεία που θα βοηθά ανθρώπους με προοδευτική πολλαπλή σκλήρυνση

MRI εγκεφάλου

 

Αποτελέσματα κλινικής δοκιμής σε περισσότερους από 250 ανθρώπους με προοδευτική πολλαπλή σκλήρυνση, αποκάλυψε ότι το φάρμακο ibudilast ήταν καλύτερο από placebo στην επιβράδυνση της συρρίκνωσης του εγκεφάλου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine.

Ο Robert J. Fox, του Cleveland Clinic, με άλλους ερευνητές εξέτασε αν το ibudilast ήταν καλύτερο από το placebo στη μείωση της εξέλιξης της ατροφίας του εγκεφάλου σε ασθενείς με προοδευτική πολλαπλή σκλήρυνση.

Στην έρευνα, 255 ασθενείς χωρίστηκαν είτε να λαμβάνουν μέχρι 10 κάψουλες την ημέρα είτε placebo για 96 εβδομάδες.

Κάθε 6 μήνες, οι συμμετέχοντες υποβάλλονταν σε μαγνητική τομογραφία.

Η έρευνα έδειξε ότι το ibudilast επιβράδυνε το ρυθμό ατροφίας του εγκεφάλου σε σύγκριση με το placebo.

Ο Dr. Fox ανακάλυψε ότι υπήρχε διαφορά στη συρρίκνωση του εγκεφάλου κατά 0,0009 μονάδες ατροφίας το χρόνο ανάμεσα στις 2 ομάδες, που μεταφράζεται σε περίπου 2,5 χιλιοστόλιτρα εγκεφαλικού ιστού.

Αν και οι 2 ομάδες εμφάνισαν ατροφία, ο εγκέφαλος ασθενών στην ομάδα του placebo συρρικνώθηκε κατά μέσον όρο 2,5 χιλιοστόλιτρα περισσότερο σε 2 χρόνια σε σχέση με την ομάδα του ibudilast.

Δεν υπήρχε σημαντική διαφορά ανάμεσα στις 2 ομάδες στον αριθμό ασθενών που ανέφεραν αρνητικές συνέπειες.

Οι πιο συνήθεις παρενέργειες αφορούσαν το γαστρεντερικό, όπως ναυτί και διάρροια, ενώ εμφανίστηκαν  και πονοκέφαλοι και κατάθλιψη.

Ο ερευνητής θεωρεί ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και δείχνουν προς πιθανή νέα θεραπεία που θα βοηθά ανθρώπους με προοδευτική πολλαπλή σκλήρυνση.

 

ΠΗΓΗ

Ιατρική έρευνα
  • Stars

Πολλαπλή Σκλήρυνση

Αποτελέσματα κλινικής δοκιμής σε περισσότερους από 250 ανθρώπους με προοδευτική πολλαπλή σκλήρυνση, αποκάλυψε ότι το φάρμακο ibudilast ήταν καλύτερο από placebo στην επιβράδυνση της συρρίκνωσης του εγκεφάλου.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 484 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: