Κώστας Γιαννάκενας: Υποψηφιότητα για το Πειθαρχικό Συμβούλιο στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας

Κώστας Γιαννάκενας

 

Σεβαστοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

 

Στις επικείμενες αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας διεκδικώ την επανεκλογή μου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ευελπιστώ να με τιμήσετε και πάλι με την ψήφο σας.

Υποστηρίζω ότι τα μοναδικά κριτήρια για την εκλογή του Πειθαρχικού Συμβουλίου θα πρέπει να είναι το Ήθος και η Εντιμότητα των υποψηφίων. Και το Ήθος και η Εντιμότητα δεν αποτελεί προνόμιο καμίας παράταξης ή πολιτικού χώρου αλλά είναι θέμα προσωπικό και επιλογή του καθενός. Όπως και επιλογή είναι η ψήφος που θα δοθεί να στηρίζει υποψήφιους με ήθος. 

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου εκλέχθηκα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε οι συνάδελφοι με έχουν τιμήσει με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις αλλεπάλληλες επανεκλογές μου στο όργανο αυτό. Το αποκορύφωμα της εμπιστοσύνης τους ήταν όταν σε προηγούμενες εκλογές όταν έλαβα περισσότερους ψήφους από τους ψήφους που έλαβε η παράταξη με την οποία ήμουν υποψήφιος έχοντας τιμηθεί με δεκάδες ψήφους από ψηφοφόρους “αντίπαλων” παρατάξεων.

Η εμπιστοσύνη με την οποία με έχουν τιμήσει τόσα χρόνια είχε και βαριές ευθύνες. Ευθύνες τις οποίες δεν τις απέφυγα αλλά προσπάθησα να φανώ άξιος της εμπιστοσύνης όσο δυσάρεστο κι αν ήταν το καθήκον. Από την πρώτη μου κιόλας θητεία ανέλαβα ως εισηγητής σε υποθέσεις σοβαρών ηθικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων που συχνά δεν ήθελαν να αναλάβουν άλλα μέλη. Ήρθα σε ρήξη με πολλούς “κύκλους” και συμφέροντα αλλά ουδέποτε ενέδωσα σε “πιέσεις” πάσης φύσεως ούτε σε απειλές ακόμα και αυτές που αφορούσαν τα παιδιά μου (συνέβη και αυτό). Η εμπιστοσύνη αυτών που με είχαν εκλέξει αποτελεί πάντα προτεραιότητα και η αξιοπρέπεια δεν μου επέτρεπε και δεν μου επιτρέπει να κάνω διαφορετικά. Πάντα υποστήριζα ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελεί την τελευταία ελπίδα δικαίωσης κάθε καταγγελόμενου αλλά και όργανο επιβολής πειθαρχικών ποινών σε οποιονδήποτε παραβιάζει τις αρχές της Ιατρικής Δεοντολογίας.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν είναι ένα όργανο για να ικανοποιήσει τις ματαιοδοξίες κάποιων για “καρέκλες” ή για αυτοπροβολή. Σίγουρα δε, το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν είναι για άτομα τα οποία δεν έχουν οι ίδιοι “καθαρό μητρώο”. Πως θα μπορούσαν ηθικά να απονείμουν δικαιοσύνη μέλη τα οποία έχουν διερευνηθεί ή έχουν στιγματιστεί λ.χ. για χρηματισμό, για παράνομες συνταγογραφήσεις ή άλλες μεμπτές πράξεις? Φυσικά μιλάμε για τεκμηριωμένες περιπτώσεις και φυσικά δεν υπονοείται κάτι για άλλους υποψηφίους! Το τονίζω αυτό γιατί όταν κάποιος αυτοαποκαλείται “έντιμος νοσοκομειακός γιατρός”, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εντιμότητα αυτή και να μην έχει το φόβο μήπως εμφανιστούν έγγραφα ή άλλα στοιχεία που να θέτουν αμφιβολίες.

Με τιμή,

Κώστας Γιαννάκενας
Υποψήφιος Πρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου
της Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών (Ε.Σ.Ι.)

Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας

Κώστας Γιαννάκενας: Υποψηφιότητα για Πρόεδρος του Πειθαρχικό Συμβούλιο

Κώστας Γιαννάκενας: Ανακοίνωση υποψηφιότητας για Πρόεδρος του Πειθαρχικό Συμβούλιο στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας.

Sending
User Review
3.25 (4 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 578 access attempts in the last 7 days.