ΑΡΜΑ: Τέλος με τα «σενάρια» ξεπουλήματος των Νοσοκομείων.

Περιμένουμε το επόμενο σοβαρό «θέμα» που θα αναδείξει το παρεάκι της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ)

ΑΡΜΑ

 

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ αναδείκνυαν, κατά την άποψή της πλειοψηφίας και του συνοδοιπόρου τους , τη πρόθεση ξεπουλήματος από τη Κυβέρνηση των Νοσοκομείων, με την ένταξή τους στο ΕΤΑΠ. Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις των αρμοδίων Υπουργείων η πλειοψηφία εμμένει στην άποψη, ότι η Κυβέρνηση τα «ξεπουλάει ΟΛΑ» όπως αναγραφόταν στο περιφερόμενο πανό ( από τη Θεσσαλονίκη αναζητά να κρεμαστεί…) που υπήρξε στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στη κινητοποίηση στις 10/10.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ από το παρεάκι είναι η ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου.

« Όπως έχει διευκρινιστεί επανειλημμένως και σαφώς αναφέρεται στην υπουργική απόφαση ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 /19.6.2018, η μεταβίβαση των ακινήτων προϋποθέτει τον έλεγχο των ΚΑΕΚ και τη μεταγραφή των ιδιοκτησιακών τίτλων τους σε υποθηκοφυλακείο ή κτηματολόγιο και δεν επέρχεται δυνάμει της καταχώρησής τους στο ΦΕΚ.

Όπως επίσης αναφέρεται στην Υ.Α. από τη μεταβίβαση εξαιρούνται όλα τα ακίνητα που εμπίπτουν στις διατάξεις του αρ. 196 παρ.4 του ν.4389/2016, καθώς και πιο συγκεκριμένα:

  • Ακίνητα εκτός συναλλαγής και κοινόχρηστα όπως αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι, περιοχές Ramsar, περιοχές Natura, αμιγώς δασικές εκτάσεις, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ.
  • Επίσης όλα όσα είναι προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή θρησκευτικών σκοπών. Ενδεικτικά: αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μνημεία, μουσεία, νοσοκομεία, δημόσια στάδια, πανεπιστήμια, σχολεία, γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λπ., στρατόπεδα, αεροδρόμια, ναύσταθμοι κ.λπ., κτίρια, γήπεδα, αποθηκευτικοί χώροι, πάρκινγκ κ.λπ. τα οποία χρειάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες για την διεξαγωγή του έργου τους.
  • Και όσα είναι υπό προστατευόμενη διακατοχή ή προστατεύονται από τις κείμενες διατάξεις.

Υπενθυμίζεται τέλος,  ότι  η Υ.Α. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 /19.6.2018 ορίζει την έναρξη της διαδικασίας ελέγχου από το Υπουργείο Οικονομικών (μέσα από την αναλυτική διαδικασία ταυτοποίησης των εξαιρούμενων ΚΑΕΚ) η οποία, μόλις ολοκληρωθεί, θα καταλήξει στον τελικό καθορισμό των ακινήτων εκείνων που μόνο αυτά, σύμφωνα με τον νόμο, δύνανται να μεταβιβαστούν με μεταγραφή στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.).

Συμπερασματικά, προκύπτει ότι η μεταβίβαση δεν έχει επέλθει μέχρι σήμερα, ούτε θα επέλθει αν κατά τη διαδικασία ελέγχου των εξαιρετέων ακινήτων προκύψει νομικό κώλυμα. Στο βαθμό αυτό, οτιδήποτε άλλο διακινείται ή υπονοείται είναι τουλάχιστον αβάσιμο.»

Είναι προφανές ότι το παρεάκι ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ) τα ήξερε όλα αυτά και ότι τα περί «ξεπουλήματος Νοσοκομείων» δεν προκύπτει από πουθενά. Αλλά ανέδειξαν ένα ακόμα θέμα , για να προχωρήσουν την συνεργασία τους από τη μία και από την άλλη να ενισχύσουν το αντικυβερνητικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ και των πρόθυμων ΜΜΕ, που με ευλάβεια υπηρετεί από το 2015 η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ .

Βλέπεις όταν στην Υγεία οι πολιτικές που εφαρμόζονται  σταθεροποιούν και ενισχύουν τις Δημόσιες Δομές , γίνονται ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις στη ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και στην ΕΝΙΣΧΥΣΗ του Ανθρώπινου Δυμαμικού, αναγνωρίζονται τα προβλήματα και υπάρχουν πρωτοβουλίες  για την επίλυσή τους- μέσα στα γνωστά δημοσιονομικά πλαίσια-  όλο και πιο συχνά το παρεάκι θα «πετάει τη μπάλλα στην εξέδρα…».

 

Υ.Γ 1: Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κινητοποίηση της 10/10 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΟ!!! που να θα αποτύπωνε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της ΠΟΕΔΗΝ!!!. Μόνο γελιογραφίες της Κυβέρνησης και το σύνθημα « γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας». Ποιους άραγε εξυπηρετούν τα όσα η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ από τη μία κάνει «σημαία» της και από την άλλη «σιωπά» προκλητικά; Προφανές το γνωστό δίδυμο Κυριάκος- Φώφη…

 

Υ.Γ 2: Είναι πρόκληση, για ΟΛΟΥΣ τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ,  η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να χύνει «κορκοδίλεια δάκρυα» και να δηλώνει στις ανακοινώσεις ότι δήθεν «αγωνίζεται» για αυτούς και διεκδικούν την μονιμοποιήση τους!! Ήταν οι ίδιοι που στην ΑΔΕΔΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την ένταξή τους στα Σωματεία!! Και στη ΠΟΕΔΗΝ στη πλειοψηφία των Σωματείων ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την ένταξη των συμβασιούχων σε αυτά. Μάλιστα, ηγετικά τους στελέχη , σε Καβάλα, Πάτρα, Αθήνα, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ τα αιτήματα των εργαζομένων συμβασιούχων και όσοι εργάζονται με ατομικές συμβάσεις να γίνουν μέλη του Σωματείου.

Μάλιστα είναι τέτοια η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τους , που στο Συνέδριο απειλούσαν-μέχρι τη τελευταία ώρα- τα Σωματεία στα οποία είχαν ψηφίσει οι συμβασιούχοι ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ!!. Ήταν οι ίδιοι που απέρριψαν στο 1ο Γ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ την πρότασή μας ,να υπάρξει  ΑΠΟΦΑΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ για την εγγραφή ΟΛΩΝ των συμβασιούχων στα Σωματεία!!. ΕΛΕΟΣ,  ως πότε πια θα συνεχίσετε να εκμεταλλεύεστε την αγωνία και την ελπίδα των συναδέλφων για μικροκομματικές σκοπιμότητες…

 

ΠΗΓΗ

 

Συνδικαλισμός

ΑΡΜΑ

Είναι προφανές ότι το παρεάκι ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ) τα ήξερε όλα αυτά και ότι τα περί «ξεπουλήματος Νοσοκομείων» δεν προκύπτει από πουθενά. Αλλά ανέδειξαν ένα ακόμα θέμα , για να προχωρήσουν την συνεργασία τους από τη μία και από την άλλη να ενισχύσουν το αντικυβερνητικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ και των πρόθυμων ΜΜΕ, που με ευλάβεια υπηρετεί από το 2015 η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ .

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 419 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: