Ενημέρωση: Εφημερίες και αναδρομικά – Ποιους αφορά.

Νοσοκομειακοί ιατροί

 

 

Είναι σημαντική η απόφαση που έλαβε το Ι΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις Επιτρόπων που επικαλούνταν το 48ωρο προκειμένου να αρνηθούν υπογραφή ενταλμάτων εφημεριών σε ορισμένα Νοσοκομεία της χώρας.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθη με αφορμή τα εντάλματα εφημεριών του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά αφορά στο σύνολο των Νοσοκομείων και ΚΥ της χώρας, λόγω του ότι προέρχεται από Τμήμα και είναι δεσμευτική για τους Επιτρόπους.

Να σημειώσουμε πως η συμπεριφορά των συγκεκριμένων Επιτρόπων ήταν ακατανόητη. Ενώ ο νόμος 4498/17 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 16 Νοεμβρίου 2017, οι εν λόγω Επίτροποι θυμήθηκαν να αναπέμψουν εντάλματα εφημεριών τον Ιούλιο του 2018, ενώ επί 8 μήνες υπέγραφαν τα εντάλματα χωρίς ενστάσεις!

Τέλος, αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η εκταμίευση κονδυλίων για τις εφημερίες του τελευταίου τριμήνου 2018, ενώ ζητήθηκαν από τα Νοσοκομεία στοιχεία προκειμένου να υπολογιστούν από το υπουργείο Υγείας τα αναδρομικά που θα καταβληθούν στους γιατρούς ΕΣΥ μέχρι τέλους του έτους.

Τα αναδρομικά θα αφορούν σε ειδικευμένους, ειδικευόμενους και επικουρικούς.

 

ΠΗΓΗ

Εφημερίες, Αναδρομικά,

Εφημερίες, Αναδρομικά,

Αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η εκταμίευση κονδυλίων για τις εφημερίες του τελευταίου τριμήνου 2018, ενώ ζητήθηκαν από τα Νοσοκομεία στοιχεία προκειμένου να υπολογιστούν από το υπουργείο Υγείας τα αναδρομικά που θα καταβληθούν στους γιατρούς ΕΣΥ μέχρι τέλους του έτους.

Sending
User Review
3 (2 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 325 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: