Επικουρικοί ιατροί: Νομοθετική ρύθμιση για υπηρετούντες σε παράταση επικουρικούς

Με νομοθετική ρύθμιση οι υπηρετούντες σε παράταση επικουρικοί μπορούν να εγγραφούν εκ νέου στους καταλόγους επικουρικών των ΥΠΕ πριν λήξει η θητεία τους

Χειρουργείο

 

Στο νομοσχέδιο περί «Μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών» συμπεριλήφθηκε και ψηφίστηκε τροπολογία (δείτε παρακάτω) η οποία δίνει τη δυνατότητα, οι υπηρετούντες σε παράταση επικουρικοί, να εγγραφούν εκ νέου στους καταλόγους επικουρικών των ΥΠΕ πριν λήξει η θητεία τους.

Το ΦΕΚ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση δεν έχει μέχρι στιγμής εκδοθεί. Μόλις εκδοθεί θα το αναρτήσουμε προκειμένου οι επικουρικοί συνάδελφοι να μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση στις ΥΠΕ.

Παραθέτουμε από τα πρακτικά της Βουλής της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2018 την τοποθέτηση του αναπλ. Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη για το θέμα:

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: «Γίνεται μια αλλαγή σε σχέση με την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, όπου πρακτικά είναι δυο τα σημεία. Το πρώτο είναι ότι βγάζουμε το όριο της δεκαετίας από τη λήψη της ειδικότητας, προκειμένου κάποιος να μπορεί να προσληφθεί ως επικουρικός γιατρός και το δεύτερο είναι ότι για τους συναδέλφους, οι οποίοι υπηρετούν με διαδοχικές παρατάσεις με τελευταία που τελειώνει 31/12/2018, ένας σεβαστός αριθμός επικουρικών γιατρών, τους δίνουμε το δικαίωμα να γραφτούν από τώρα, πριν τελειώσει η θητεία τους, στους καταλόγους των επικουρικών γιατρών, ούτως ώστε από τον Ιανουάριο εάν δεν έχουν πάρει μόνιμη θέση με βάση τις εξελίξεις που γίνονται τώρα και υπάρχουν ανάγκες στα νοσοκομεία όπου τελειώνει η θητεία τους, να μπορούν να επαναπροσληφθούν έχοντας γραφτεί ήδη στον κατάλογο».

 

 

Από  ygeianet.gr 

(Δημήτρης Βαρνάβας)

 

http://ygeianet.gr

Επικουρικοί ιατροί

Επικουρικοί ιατροί

Ψηφίστηκε τροπολογία όπου οι υπηρετούντες σε παράταση επικουρικοί, μπορούν να εγγραφούν εκ νέου στους καταλόγους επικουρικών των ΥΠΕ πριν λήξει η θητεία τους.

Sending
User Review
3.17 (6 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 251 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: