Νέο τεστ για χλαμύδια θα δίνει αποτελέσματα εντός 30 λεπτών

Το γρήγορο τεστ για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους σημαίνει ότι οι ασθενείς μπορούν να λάβουν αμέσως αγωγή αντί να πρέπει να περιμένουν το επόμενο ραντεβού.

Χλαμύδια

Νέα εξέταση για χλαμύδια μπορεί να παρέχει αποτελέσματα εντός 30 λεπτών, πιθανώς επιταχύνοντας την έναρξη αγωγής.

Το γρήγορο τεστ για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους σημαίνει ότι οι ασθενείς μπορούν να λάβουν αμέσως αγωγή αντί να πρέπει να περιμένουν το επόμενο ραντεβού.

Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την εξάπλωση της νόσου, σύμφωνα με ερευνητές του Johns Hopkins University στη Βαλτιμόρη.

Η εξέταση δίνει ακριβή αποτελέσματα στο 93% του χρόνου για θετικό αποτέλεσμα και στο 99% του χρόνου για αρνητικό.

Τέτοιου είδους τεστ για ΣΜΝ κάνουν σημαντική πρόοδο προς το να είναι πολύ ευαίσθητα, συγκεκριμένα και εύκολα στην ανάγνωση εντός μικρού χρονικού διαστήματος, δήλωσε η Tiffani Bailey Lash.

Η ερευνήτρια Charlotte Gaydos, δήλωσε ότι στόχος της τεχνολογίας αυτής είναι να δώσει γρήγορα αποτελέσματα και περισσότερες επιλογές στους ασθενείς.

Επι του παρόντος, οι ασθενείς περιμένουν 2-14 ημέρες για τα αποτελέσματα τεστ και όσοι έχουν υποβληθεί σε αυτό έχουν χαμηλά ποσοστά επιστροφής για την παραλαβή των αποτελεσμάτων, τις συμβουλές και την αγωγή.

Η ομάδα του The Johns Hopkins συνεργάζεται σε κλινική δοκιμή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έγκριση τεστ τέτοιου τύπου για χλαμύδια και γονόρροια στις ΗΠΑ.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sexually Transmitted Diseases.

 

Πηγή: iatronet.gr

 

Widdice, Lea E., MD; Hsieh, Yu-Hsiang, PhD; Silver, Barbara, BS, MBA; Barnes, Mathilda, MS; Barnes, Perry, MSPM; Gaydos, Charlotte A., MS, MPH, DrPH

Sexually Transmitted Diseases: November 2018 – Volume 45 – Issue 11 – p 723–727

Χλαμύδια

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ/STD) -Χλαμύδια

Το γρήγορο τεστ για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους σημαίνει ότι οι ασθενείς μπορούν να λάβουν αμέσως αγωγή αντί να πρέπει να περιμένουν το επόμενο ραντεβού. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την εξάπλωση της νόσου

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 421 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: