Πανελλήνια διάκριση για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και την Περσεφόνη Γερμενή

Για τη δράση “Στέκομαι σωστά”

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή Πανελλήνια διάκριση μιας δράσης/παρέμβασης του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Γεωργιοπούλου, “στο πλαίσιο των δράσεων και παρεμβάσεων του «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ» προς ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, επιλέχθηκε προς Πανελλήνια χρήση η πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση της Φυσικοθεραπεύτριας του Νοσοκομείου μας Περσεφόνης Γερμενή με τίτλο : «Στέκομαι σωστά και ασκούμαι» για τις τάξεις Β΄,Γ΄,Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄ Δημοτικού, με οδηγίες για εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας.

Η δράση υποβλήθηκε από την 6η Υ.Πε. – Γ.Ν.Π.Π. ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ με την επιστημονική  συνεργασία και συμβολή της  Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Σκοπός της παρέμβασης είναι τα παιδιά και οι νέοι να κατανοήσουν και να γνωρίσουν την σημασία και την σπουδαιότητα της σωστής στάσης του σώματος και της συμβολής της άσκησης σε αυτή. Επίσης, να τα αποτρέψει από προβλήματα που ευνοεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα οποία σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη, το σωματικό βάρος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η συγκεκριμένη δράση-παρέμβαση.

Την παρέμβαση δύναται να αναπτύσσουν εκπαιδευτικοί, καθώς και ιατροί, φυσικοθεραπευτές και επισκέπτες υγείας.  Η παρέμβαση διενεργείται μία ώρα ανά τάξη εντός σχολικού ωραρίου.

Οι κατευθυντήριες συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την Υγιή Στάση Σώματος – Βάδιση βασίζονται στη ανωτέρω δράση-παρέμβαση.

Η Διοίκηση εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην κ. Γερμενή για την πολύ ωραία δουλειά της που έφερε αυτή την σπουδαία διάκριση για το Νοσοκομείο μας και την αμέριστη στήριξή μας σε όλες τις δράσεις/παρεμβάσεις που σκοπεύουν την ευαισθητοποίηση των παιδιών και εφήβων προς πρόληψη παθολογικών καταστάσεων”.

ΠΗΓΗ

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων

Καραμανδάνειο Νοσ. Παίδων

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή Πανελλήνια διάκριση μιας δράσης/παρέμβασης του Νοσοκομείου.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 379 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: