Γιούλη Μαμμή: Oι παρεμβάσεις αναβάθμισης που θα γίνουν στο ΠΓΝ Πατρών

Μέσω ΕΣΠΑ

Εξωτερικά Ιατρεία

 

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, η οποία φέρει την υπογραφή της Διοικήτριας Γιούλης Μαμμή αναφέρει:

“Το Π.Γ.Ν.Π. ως το μοναδικό Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο στην Δυτική Ελλάδα παρέχει υψηλού επιπέδου  υπηρεσίες στον τομέα της υγείας, όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε όλη την περιφέρεια.

Σκοπός μας στην παρούσα κατάσταση είναι όχι μόνο να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες αλλά και να τις αναπτύξουμε, έτσι όπως απαιτείται από την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης.

Σ΄αυτή μας την προσπάθεια βασικός αρωγός υπήρξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιχορηγώντας βασικούς τομείς οι οποίοι, μετά 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του νοσοκομείου ήταν αναγκαίο ν΄ αναβαθμιστούν ή ν΄αντικατασταθούν.

Ο τομέας που κυρίως ενισχύθηκε και αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του ΠΓΝΠ από τους πόρους του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, με πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα με ποσό που ανέρχεται στο ύψος των 6.533.234 Ευρώ

Να σημειωθεί  ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο Η/Μ εξοπλισμός του νοσοκομείου δεν έχουν τύχει μέχρι τώρα ανακαίνισης από την εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας του (1988) και οι ενεργειακές παρεμβάσεις αφορούν:

 • Την αναβάθμιση με νέα τεχνολογία του συστήματος θέρμανσης – ψύξης και κλιματισμού και συγκεκριμένα με αντλίες θερμότητας και εγκατάσταση δικτύου  fan-coils στις Κλινικές.
 • Την εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος για 24ωρη κάλυψη αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης.
 • Την βιοκλιματική αναβάθμιση Τοιχοποιϊας και θερμομόνωση στέγης
 • Την αντικατάσταση κουφωμάτων, συνολικής έκτασης 1950 τμ.
 • Αντικατάσταση των μεγάλων ηλεκροκινητήρων-κυκλοφορητών με νέας τεχνολογίας inverter. Με τις παραπάνω παρεμβάσεις πετυχαίνουμε ταυτόχρονα και μείωση των ρύπων σε CΟ2 στο περιβάλλον.
 • Την εγκατάσταση ατμολέβητα δυναμικότητας 8 τόνων ατμού/h
 • Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων (BMS) και
 • Την αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού με  LED κ.α.

Μια δεύτερη παρέμβαση, η οποία αφορά την ποιότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών είναι η προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Με ποσό που εγγίζει τα 2.250.000 Ευρώ και έχει ήδη υπογραφεί στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος έχει ήδη δρομολογηθεί η απόκτηση συγκεκριμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που αφορά:

 • Την ανάπτυξη  της ΜΕΘ Ενηλίκων (6 κρεβάτια νοσηλείας και 10 μόνιτορ με κεντρικό σταθμό).
 • Την ανανέωση του εξοπλισμού των χειρουργικών αιθουσών και του χώρου ανάνηψης των χειρουργημένων ασθενών, με 7 αναισθησιολογικά μηχανήματα, 12 monitor, 3 χειρουργικά τραπέζια, βίντεο – λαρυγγοσκόπιο καθώς και σύγχρονο συνοδό χειρουργικό εξοπλισμό όπως :  5 σκιαλυτικές λυχνίες, C-ARM ακτινοσκοπικό και φορητό σύστημα υπερηχοτομογραφίας.
 • Την αναβάθμιση της διάγνωσης και παρακολούθησης των ασθενών  του Τμήματος Καρδιολογίας με την απόκτηση συστήματος 3D υπερηχοτομογραφίας.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην χορήγηση 1.136.500 Ευρώ για την αντικατάσταση του υπάρχοντος νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου όπως ΤΕΠ, Παθολογικές , Χειρουργικές και Γυναικολογική Κλινική  και αφορά την προμήθεια κυρίως ηλεκτρικών, φορεία και αμαξίδια μεταφοράς ασθενών, εξεταστικές κλίνες, κρεβάτια επιτόκων κ.α.

Συνολικά η συμβολή της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας είναι καταλυτική για αναβαθμισμένη λειτουργία των νοσοκομείων και παράλληλα είναι έκδηλο το ενδιαφέρον της για εκσυγχρονισμό των βασικών δομών και αναβάθμισης του εξοπλισμού του νοσοκομείου μας συμβάλλοντας στην ποιοτική ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας στον πολίτη’.

 

ΠΗΓΗ

 

ΠΓΝ Πατρών

ΠΓΝ Πατρών

Βασικός αρωγός υπήρξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιχορηγώντας βασικούς τομείς οι οποίοι, μετά 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του νοσοκομείου ήταν αναγκαίο ν΄ αναβαθμιστούν ή ν΄αντικατασταθούν.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 315 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: