Μύρισαν αίμα κι έσπευσαν…

Καρχαρία - αίμα

 

 

Δεν είχε προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε η νομοθετική διάταξη για τα αναδρομικά των γιατρών και έκαναν εμφάνιση ορισμένα δικηγορικά γραφεία απαιτώντας μερτικό.

Μάλιστα δεν απευθύνθηκαν στους γιατρούς με τους οποίους είχαν συνάψει εργολαβικά με αντικείμενο τη δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών, αλλά απέστειλαν εξώδικα στις Διοικήσεις Νοσοκομείων, απαιτώντας να καταβληθεί το ποσοστό τους από τα Νοσοκομεία, ταυτόχρονα με την καταβολή στους δικαιούχους!

Πρόκειται για εξωφρενική πρακτική. Τα συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία, αφού δέσμευσαν γιατρούς με εργολαβικά που προβλέπουν αμοιβή ακόμη και σε περίπτωση που δεν γίνει δίκη, τώρα απειλούν ν΄ ακυρώσουν τα εντάλματα καταβολής των αναδρομικών εάν δεν πάρουν οι ίδιοι το μερτικό τους από το Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς, τα συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία έπρεπε να περιμένουν να διεξαχθεί η δίκη για την οποία συμφώνησαν και αφορά προφανώς πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απαιτήσεων σε αναδρομικά και στη συνέχεια να γίνει αντιλογισμός, ώστε να λάβουν από τον πελάτη τους το ποσοστό που είχαν συμφωνήσει.

Δυστυχώς η ΟΕΝΓΕ, αντί να απευθυνθεί αμέσως στο Δικηγορικό Σύλλογο καταγγέλλοντας την αθέμιτη πρακτική και ζητώντας την παρέμβασή του, απευθύνεται επίμονα στον .. υπουργό Υγείας, ο οποίος φυσικά δηλώνει αναρμόδιος.

Η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ δεν κρύβει πως αισθάνεται άσχημα που διευθετήθηκε το θέμα των αναδρομικών με πολιτική απόφαση, χωρίς οι ίδιοι ν΄ ασκήσουν την παραμικρή συνδικαλιστική πίεση. Τουλάχιστον ας κάνουν τώρα τις στοιχειώδεις ενέργειες ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή και καθυστέρηση στην καταβολή των αναδρομικών και ας είναι βέβαιοι πως στο μέλλον θα τους δοθούν χρυσές ευκαιρίες να γκρινιάζουν και να καταλογίζουν ευθύνες..

 

Από ygeianet.gr

Σχόλια

Άρθρα - Σχόλια

Δεν είχε προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε η νομοθετική διάταξη για τα αναδρομικά των γιατρών και έκαναν εμφάνιση ορισμένα δικηγορικά γραφεία απαιτώντας μερτικό.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 488 access attempts in the last 7 days.